PNL Olt se întăreşte, Liberalii invită partidele să formeze o Dreaptă puternică pentru a schimba culoarea politică dominantă din Olt

Liberalii îşi întăresc echipa cu care vor purcede la luptă în campania pentru alegerea viitorului primar al municipiului Slatina.  M Balasa- conf 28 ian 2016 003Ceea ce s-a anunţat încă din toamna anului trecut a fi o bătălie crâncenă pentru a “pune mâna” pe Primăria Slatina începe să se concretizeze. Numai că anul trecut părea că va fi o competiţie între un număr mare de candidaţi, în vreme ce încă de pe acum încep să se prefigureze şi chiar să se concretizeze alianţe între partide pentru a avea un avantaj mai mare la alegerile locale din iunie.

  Aşa cum este de aşteptat, partidele mici sunt cele care caută să se alăture partidelor mari din judeţ. În Olt marile partide sunt PSD şi PNL, candidaţii acestora, Emil Moţ, respectiv Marius Bălaşa, fiind prezentaţi publicului larg de câteva luni de zile iar săgeţile electorale fiind lansate deja.

 

Marian Vasile, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară şi fost preşedinte până acum trei săptămâni al Mişcării Populare Olt, şi profesorul Victor Iacobescu, fost preşedinte al Mişcării Populare Slatina şi, de asemenea, fost candidat la Primăra Slatina, până acum câteva zile, au fost prezentaţi în cadrul conferinţei de presă de azi, 28 ianuarie 2016, ca fiind susţinători ai PNL, respectiv ai candidatului PNL pentru fotoliul de primar al Slatinei, Marius Bălaşa, ulterior urmând să devină şi membri ai PNL. Marian Vasile şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile locale din acest an din partea PNL.

 Siminica Mirea, copreşedinte al PNL Olt, a adresat invitaţia de a se alătura PNL tuturor partidelor care doresc ca judeţul Olt să nu mai fie un judeţ roşu: 

“Îi rog pe toţi cei care sunt de dreapta să vină alături de noi pentru a putea schimba în galben culoarea judeţului Olt, care a fost un judeţ roşu mult prea mult timp”.

 Marian Vasile nu a căutat să arunce cu mizerii în niciunul dintre foştii săi colegi de partid şi a dorit doar să explice opţiunea sa, precizând că nu a dezamăgit politic pe nimeni niciodată şi că speră că în continuare nu va dezamăgi:

“Sunt şi rămân un om de dreapta, susţin de acum proiectul PNL şi voi face tot posibilul ca dreapta să fie la ea acasă şi în Olt. Nu am purtat discuţii cu ceilalţi membri ai Mişcării Populare din Olt privind trecerea la PNL, chiar dacă s-au făcut speculaţii. Eu n-am căutat să destabilizez partidul şi cred că oricine doreşte este liber să facă acest pas. Nu m-am gândit dacă ar fi o problem că sunt preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară şi să fiu în acelaşi timp şi membru al PNL, pentru că, deocamdată, nu sunt membru PNL, sunt doar susţinător al liberalilor”.

 Fostul candidat la fotoliul de primar, Victor Iacobescu, a declarat că se bucură că se alătură unei echipe puternice şi că opţiunea sa de astăzi nu este doar “un transfer de încredere”: “Scopul meu nu era neapărat acela de a deveni primar, ci de a reda Primăria Slatina, instituţia ca atare, cetăţenilor. Nu puteam sta deoparte după ce am de4misionat din Mişcarea Populară şi cred că fiecare cetăţean trebuie să contribuie ca primăria să redevină a cetăţenilor”.

Marius Bălaşa a afirmat că se bucură că oamenii cu aceleaşi principia de viaţă se alătură echipei liberale şi că îl cunoaşte şi respect de mult timp pe Victor Iacobescu, dar că nu ştie încă în ce fel vor fi “recompensaţi” pentru intrarea în PNL: “Cu siguranţă, în perioada următoare vom discuta în cadrul partidului ca atât Marian Vasile, cât şi Victor Iacobescu şi echipa care va veni din Mişcarea Populară să aibă un loc în structurile noastre şi vom vedea unde se vor încadra”.

VIDEO: PNL- Conferinţa de presă 28 ianuarie 2016

 Gigel Ştirbu, fostul ministru al Culturii şi copreşedintele PNL Olt, a precizat că prin venirea celor doi alături de liberali şansele câştigării primăriei slătinene cresc şi că, în perioada următoare, vor mai intra în PNL mulţi alţi noi membri:

“Prin venirea dumnealor PNL capătă un plus valoare. Prin cooptarea lui Victor Iacobescu PNL se întăreşte şi cresc şansele de a câştiga Primăria Slatina. Cu siguranţă, în perioada următoare vor mai veni mulţi oameni alături de noi. Avem dicuţii cu anumite persoane care n-au mai făcut politică până în acest moment. Structurile partidului trebuie înnoite. Veţi vedea că sunt persoane care au o anumită notorietate”.   

 Gigel Ştirbu a menţionat că nu-l vor primi în partid pe fostul parlamentar Marin Bobeş, în prezent preşedintele interimar al Mişcării Populare Olt, iar despre intrarea în PNL a fostului liberal şi manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat că “nu vă pot confirma, în acest moment”.

Daniela DENGHEL