VIDEO. Cătălin Davidescu și Gabriel Ghinea, candidații PUSL la Primăria Slatina și europarlamentare. Mihai Niță exclude orice candidatură proprie

 

 

Fostul senator Mihai Niță, coordonatorul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) Olt, i-a prezentat într-o conferință de presă pe candidații formațiunii politice la Primăria Slatina, pe fostul primar al Scorniceștiului, Cătălin Davidescu, și europarlamentare. medicul stomatolog Gabriel Ghinea.

Mihai Niță nu dorește să candideze

Mihai Niță a preluat la Olt PUSL, la insistențele multor politicieni din organizatia centrală a partidului, începând din luna noiembrie a anului 2023. Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) este fostul Partid Conservator, fost anterior Partid Umanist, înființat de Dan Voiculescu.

În scurtul timp avut la dispoziție, omul politic cu state vechi, Mihai Niță, a reușit să aducă în partid, cu adeziune, peste 1.100 de membri și dă asigurări că PUSL va avea reprezentanți în peste jumătate dintre localitățile județului, până la sfârșitul lunii  în peste 58 de localități urmând a exista candidați la primărie și consiliul local, lansarea candidaților urmând a fi făcută, peste două- trei săptămâni, în cadrul unei conferințe județene în cadrul căreia va fi ales statutar președintele organizației județene Olt.

În ceea ce-l privește, fostul parlamentar a declarat ferm că nu va candida la nicio funcție.

 

„Vom avea sigur candidați la Slatina, Caracal, Balș, Corabia, rămâne de văzut ce stabilim pentru Drăgănești- Olt, Piatra Olt, Potcoava și Scornicești. Pentru Consiliul Județean Olt nu am stabilit un candidat. Ca obiective, în urma alegerilor locale, sper să obținem două- trei mandate de primar și minimum 75 de consilieri locali. Vreau să vorbesc cât mai mult cu tinerii, pe care să reușesc să îi conving să intre într-un partid și să învețe cum să facă o politică corectă. Pot spune că acum suntem o mică echipă la Partidul Umanist-Social Liberal, dar unită.”, a precizat Mihai Niță.

Un implantolog pentru europarlamentare

Gabriel Ghinea, candidatul prezentat de Mihai Niță pentru alegerile europarlamentare, este medic stomatolog, printre primii implantologi din țară.

Acesta a intrat în politică în anul 2005, la Partidul Democrat Liberal, fiind coleg de partid cu Mihai Niță, a fost și membru al Partidului Național Liberal, partid din care a plecat fiind dezamăgit.

Gabriel Ghinea este un slătinean care a făcut parte din Colegiul Medicilor, for în care a fost vicepreședinte și secretar al Colegiului medicilor dentiști.

A revenit în politică pentru că trebuie ”să facem ceva pentru țară”. Crede că după 30 de ani de democrație este timpul ca în țara noastră să se facă un alt fel de politică.

Este de părere că din Parlamentul European și din Uniunea Europeană pot fi aduși foarte mulți bani și pot fi făcute multe lucruri în sănătate, transport și educație.

 

 

 

 

”Mă bucur că am intrat în politică în acest partid, care se adresează oamenilor, și denumirea o spune, cred că este nevoie de așa ceva și cred că vom face treabă împreună. Noi atragem oameni tineri, oameni cu idei noi, pentru că e nevoie de schimbare. Avem o țară frumoasă, numai că trebuie să o organizăm. Auzim mereu : ”Vrem o țară ca afară!”. Eu nu zic chestia asta, eu cred că noi trebuie să avem o țară mai bună decât afară. Vrem să se întoarcă tinerii, să reformăm sănătatea, transportul, învățământul și instituțiile publice. Noi cred că vom reuși aceste lucuri și cred că vom obține rezultate foarte bune.”, a susținut Gabriel Ghinea.

De la o primărie la alta, ca bun cunoscător al administrației locale

 

Cătălin Davidescu va fi candidatul Partidului Umanist Social-Democrat (PUSL) la Primăria Slatina, din dorința de ajunge primar de muncipiu de județ, deoarece „independenții sunt sortiți pieirii în județul Olt”.

Provenind dintr-o familie de intelectuali, Cătălin Davidescu a fost primar al orașului Scornicești din partea PNL, însă, în anul 2015, a pierdut mandatul de primar după ce a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, întrucât a deținut simultan mai multe funcţii publice în 2009.

În vârstă de 41 de ani, Cătălin Davidescu, este actualmente funcționar în cadrul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Olt, este căsătorit, are doi copii și își iubește foarte mult familia.

„Ţin să vă anunţ că voi candida pentru un mandat de opt ani. E normal, pentru cei care au făcut administraţie şi ştiu, opt ani sunt suficienţi pentru a termina toate proiectele pe care ţi le propui în acest timp. După opt ani, consider că se instaurează dictatura, şi eu ştiţi că iubesc democraţia.

Dacă discutăm de infrastructura urbană a municipiului Slatina, vreau să vă spun că va fi una revoluţionară, nemaiîntâlnită de la Darius Vâlcov până în prezent. N-o să spun ce vreau să fac. Am un proiect în care, dacă voi câştiga Primăria municipiului Slatina, voi chema cei mai cunoscuţi arhitecţi şi peisagişti pentru a crea un proiect de viitor pentru următorii 20 de ani, împărţit în perioade de câte patru ani. Avem nevoie de specialişti, îi avem aici în Slatina, şi eu vreau să-i punem la muncă.”, a declarat Cătălin Davidescu.