Secretarul general al PSD, Paul Stănescu: ”Stabilizarea prețurilor alimentare, succesul măsurii PSD”

 

 

Paul Stănescu, secretarul general al Partidului Social Democrat, transmite mesajul social- democraților potrivit cărora stabilizarea prețurilor la alimentele de bază este succesul măsurilor applicate de PSD.

 

Conform Institutului Național de Statistică, prețurile alimentelor au înregistrat o ușoară scădere, cu o inflație de 4,5 mult sub rata generală a inflației și în scădere față de luna ianuarie.

”Alimentele de bază cu adaos limitat au înregistrat scăderi semnificative, confirmând eficacitatea măsurii introduse de PSD.

Aceste rezultate susțin extinderea și îmbunătățirea măsurii pentru a promova și a face mai competitive produsele alimentare românești, oferind acces la hrană mai ieftină și mai sănătoasă pentru români.”, menționează senatorul Paul Stănescu.

 

În luna ianuarie 2024, unele produse alimentare cu adaos limitat au înregistrat reduceri semnificative de preț, în comparație cu perioada anterioară introducerii măsurii PSD: făina-31,2%, mălaiul-26,3%, uleiul-17,4%, untul- 9,12% și zahărul- 7,83%.

Concluzia clară a datelor furnizate este aceea că specula a fost oprită, iar prețurile la alimente s-au stabilizat.