UNPR Olt refuză alinaţa cu PSD la alegerile locale

Cele două formaţiuni politice, Uniunea Naţională pentru Progresul României şi Partidul Social Democrat au semnat recent protocolul de colaborare privind alegerile locale şi parlamentare care se vor desfăşura începând din a doua jumătate a acestui an. UNPR- conf prs ian 2016 002

 

  Semnat de către cei doi preşedinţi, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, protocolul lasă la dispoziţia organizaţiilor locale stabilirea colaborărilor punctuale cu alte partide, inclusiv a candidaturilor pe liste comune, iar după alegerile locale se va încheia un Acord care să prevadă participarea în comun la parlamentare. Totodată, cele două partide resping modificarea în acest an a legilor pentru alegerea aleşilor locali şi pentru alegerea parlamentarilor.

  În conferinţa de presă desfăşurată în cabinetul preşedintelui UNPR Olt, senatorul de Ialomiţa Ion Toma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Jenel Copilău, şi actualul vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii, Pavel Belinski, au declarat că în judeţul Olt UNPR va merge pe liste separate la alegerile locale, indiferent de ceea se întâmplă în altă parte, pentru că “avem oameni destul de bine pregătiţi”, după cum a afirmat vicepreşedintele CJ Olt, Pavel Belinski.

 Jenel Copilău a declarat că UNPR Olt are candidaţi pregătiţi în toate cele 112 localităţi ale judeţului, oameni valoroşi, care au o carte de vizită:

 ”Considerăm că avem o resursă umană destul de reprezentativă, oameni cu experienţă care pot face ceva în administraţia publică judeţeană. Ne-am definitivat candidaturile la nivelul localităţilor, dar nu facem publice numele până nu va avea loc lansarea candidaţilor cu absolut toţi cei 112 candidaţi pentru funcţia de primar. Noi avem organizaţii la nivelul tuturor localităţilor şi nu mergem cu candidaţi păpuşari, mergem cu oameni de calitate, care au făcut ceva în viaţa lor”.

 Progresiştii olteni sunt convinşi de faptul că scorul electoral pe care-l vor obţine la alegeri va fi cuprins între 25-30%.

 Pavel Belinski a afirmat că, în Olt, relaţia cu PSD-ul este “una normală, nu ne înjurăm, dar pesediştii nu au vrut să pună decât oamenii lor să candideze”. Iar la alegerile pentru Primăria Slatina, acesta a mai spus că “excludem susţinerea candidatului altui partid”.

 Vicepreşedintele CJ Olt a zis că UNPR continuă alianţa cu PSD şi Liviu Dragnea, dar că este deschis dialogului cu celelalte partide, fiindcă “UNPR este un partid al dialogului, noi nu avem adversari, ci, cel mult, competitori”.

 Cât despre atingerea target- ului de un milion de membri de partid, Copilău a menţionat că UNPR are acum 600.000 de membri, “am stagnat puţin, dar nu a plecat nimeni”, referindu-se, în special, la cei 60 de parlamentari care n-au părăsit partidul.

 Jenel Copilău a adăugat că nimeni nu poate să conteste meritele pe care le au cei doi parlamentari, Ion Toma şi Valeriu Steriu, care “întotdeauna au fost alături de judeţul Olt”.

  Şi fiindcă priorităţile UNPR-ului sunt securitatea şi prosperitatea ţării, Pavel Belinski a menţionat că partidul din care face parte îi susţine pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Dacian Cioloş, “dar cerem, în schimb, performanţă guvernamentală, rezultate economice şi politici pentru securitatea şi prosperitatea românilor”.

Daniela DENGHEL