Siguranţa cetăţenilor, cea mai importantă prioritate a candidatului Cătălin Rotea

PSD Bals- Catalin Rotea- 13.04.2016 W

Candidatul PSD la Primăria Balş, Cătălin Rotea, fostul prefect de Olt, le-a prezentat jurnaliştilor câteva din măsurile pe care le va lua în calitatea sa de primar.

După ce a discutat cu majoritatea cetăţenilor, a înţeles foarte bine care sunt priorităţile oamenilor şi ale oraşului Balş: „M-am întâlnit cu cetăţenii şi am înţeles care sunt problemele lor. Sunt foarte multe şi trebuie să le oferim rezolvare”. A căutat soluţii pentru rezolvarea acestora şi le-a trecut pe un card pe care doreşte ca locuitorii oraşului să-l păstreze şi, la finalul primului său mandat, să-i reproşeze dacă nu şi-a dus la îndeplinire obiectivele pe care şi le-a propus şi cu care a venit în faţa lor pentru a le cere votul.

În conferinţa de presă de astăzi, 13 aprilie, de la sediul său de campanie din Balş, Cătălin Rotea a vorbit despre o parte din măsurile pe care le vizează în dorinţa sa de a schimba faţa oraşului.

Primul lucru pe care doreşte deja să-l realizeze este ca în prima şedinţă de consiliu local să fie scăzute cu 25% taxele din pieţele şi din târgul orăşenesc, pentru că „e modalitatea prin care încerc să stimulez producătorii agricoli din zonă”.

Dar prioritatea cea mai mare a tânărului cu aspiraţii la fotoliul de primar este aceea de a-i face pe cetăţeni să se simtă în siguranţă în oraşul lor. Pentru aceasta intenţionează să realizeze un adăpost pentru câinii fără stăpân, în paralel cu înfiinţarea unui adăpost pentru maidanezi, dar şi asigurarea pazei permanente în unităţile de învăţământ, prin suplimentarea bugetului local şi eliminarea „fondului şcolii”, precum şi înfiinţarea unui sistem de supraveghere video în localitate.

Cătălin Rotea are în vedere şi soluţiile ce pot fi găsite pentru ca spitalul din Balş să funcţioneze cât mai bine şi să ofere servicii ireproşabile, îşi doreşte ca în micul oraş aflat la mică distanţă de marile oraşe industrializate, cu putere economică, Slatina şi Craiova, să se înfiinţeze un parc industrial, care să ofere posibilitatea creării locurilor de muncă. Însă pentru aceasta trebuie, mai întâi, identificarea terenului necesar, din cele 500 de hectare ale Balşului, în legătură cu care a făcut cerere conform Legii 544/2001, privind accesul la informaţiile publice, şi trebuie constituirea unei suprafeţe pentru realizarea parcului industrial, înfiinţarea unei societăţi comerciale care să-l administreze şi amenajarea terenului, inclusiv cu asigurarea utilităţilor, pentru a-l face atractiv pentru investitori.

Cât despre efectul pe care îl are precampania electorală la nivelul administraţiei publice locale din Balş, Cătălin Rotea a declarat: „Se vede în felul în care se face curăţenie în oraş. Faci curat, strângi gunoiul, dar în fiecare zi, nu o dată la patru ani. Îi jigneşti pe oameni cu această tactică de manipulare”.

Fostul prefect îşi doreşte să facă „o campanie curată, fără atacuri murdare, doar cu vorbe constructive. Nu mă interesează viaţa privată a nimănui. E o formă de respect faţă de oamenii şi aşa prea apăsaţi de grija banilor”.

Cătălin Rotea a declarat că este pentru prima dată când actualul primar, Mădălin Teodosescu, se luptă cu un candidat al PSD-ului, la alegerile trecute acesta din urmă fiind candidatul USL-ului la Balş, şi că după alegerile din iunie îl vede pe primarul în funcţie ca fiind consilier local.

Rotea  a precizat că, fără a fi ironic, îi transmite, prin intermediul presei, un sincer „La mulţi ani!” lui Teodosescu, a cărui zi de naştere a fost pe data de 10 aprilie. Fix la o zi după cea a lui Cătălin Rotea, născut pe 9 aprilie, în urmă cu 32 de ani, la etajul I al spitalului bălşean, care funcţiona fix în actualul sediu al Primăriei Balş, fix la etajul I, unde este acum biroul primarului.

Daniela DENGHEL