Paul Stănescu, un altfel de preşedinte

 paul-stanescu

Absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova, Paul Stănescu a fost interesat mulţi ani doar de domeniul pentru care s-a pregătit profesional, în politică intrând abia în anul 2003, atunci când era directorul societăţii agricole Agromec SA Vişina, din localitatea natală.

În anul 2004 a fost ales consilier judeţean, iar în 2008 a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt împotriva foştilor preşedinţi ai CJ Olt, Marin Ionică (un fost “eurobaron” PSD reevaluat de Darius Vâlcov şi care a candidat atunci de la PDL) şi Jenel Copilău (fost mai întâi vicepreşedinte al CJ din partea PRM şi preşedinte al instituţiei din partea PNL). În acel an, pentru prima dată în România s-au defăşurat alegeri uninominale pentru funcţiile de preşedinte de consiliu judeţean şi de parlamentari.

În anul 2010, pe 7 iunie, a fost ales preşedintele Partidului Social Democrat Olt, după ce a candidat împotriva şefului de partid de atunci, senatorul Ion Toma, iar pe 10 iunie 2012, tot prin vot uninominal a fost reales preşedintele administraţiei Oltului, cu 64,19% din voturile cetăţenilor.

Scorul electoral înregistrat în 2012 la alegeri (73 de primării din cele 112 din judeţ, printre care şi cele ale Caracalului şi Slatinei, funcţia de preşedinte al CJ şi opt parlamentari), când Organizaţia PSD Olt s-a situat pe primul loc la nivel naţional în cadrul partidului, precum şi cel înregistrat la referendumul de pe 29 iulie pentru demiterea preşedintelui ţării, Traian Băsescu, (când judeţul Olt s-a situat pe primul loc pe ţară privind prezenţa la urne, 73.89% alegători, dintre care  au votat “DA”  89.77%), au făcut ca Paul Stănescu să devină vicepreşedinte al PSD pe regiunea Oltenia, pe 6 aprilie 2013 fiind reales şi ca preşedinte al PSD Olt.

După ce a demonstrat că se poate să faci lucruri bune în administraţie şi în politică, deşi majoritatea nu-i dădea nicio şansă, şi să ai, în acelaşi timp, o relaţie bună şi civilizată cu oamenii, “învăţaţi” prea mult timp cu aroganţe, cu pumnul bătut în masă, cu un mod tiranic de a conduce, Paul Stănescu mai reuşeşte să surprindă cu ceva, contribuind şi în acest fel la schimbarea mentalităţii privind modul de a conduce şi de a fi condus.

De nenumărate ori fiind acuzat şi chiar jignit ca fiind “băiatul de la ţară” sau intrusul în conducerea judeţului, de parcă toată lumea importantă s-a născut la oraş, uitându-se că nu este un om fără pregătire, că nu a fost “praşutat” în această funcţie şi că a fost cel mai legitim (dacă-mi este permisă exprimarea pleonastică) preşedinte al CJ Olt, fiind ales prin vot uninominal, de două ori, singurul de până acum şi, poate, singurul pentru mulţi ani de aici înainte.

Surprinde acum, cu toate că a spus încă din 2012, dar unora, poate, încă nu le vine a crede că poate fi adevărat, prin decizia sa de a face un pas în spate, de a nu mai dori să fie preşedinte al CJ Olt, acum, când cu votul consilierilor judeţeni, pentru domnia-sa ar fi mult mai uşor decât la candidaturile uninominale.

Este un mod de abordare a lucrurilor total neobişnuit pentru cum se desfăşoară lucrurile în ţara noastră, este un început de a a influenţa gândirea maselor într-un mod democratic pur, un fel de a transmite că există şansă pentru noi ca naţie, câtă vreme sunt oameni care pot face un “clik” în minţile noastre, oameni care nu-şi doresc nemurirea prin nedezlipirea de un scaun, care au o viziune despre viaţă total diferită de ce cunoşteam, care îşi lasă “amprenta” altfel. Un altfel de om, un altfel de preşedinte este Paul Stănescu. 

Cel care nu a dat oamenii afară din instituţia pe care o conduce începând din 2008, care aşteptau cu sufletul la gură rezultatul alegerilor de-atunci, fiindcă fuseseră ameninţaţi de unii dintre candidaţi, cel care a “reaşezat” relaţia dintre politicul şi presa din Olt, în principal prin respectul arătat jurnaliştilor, trataţi prea mulţi ani “altfel” de către unele formaţiuni politice (încă mai existând astfel de cazuri!), omul care a ştiut să-şi facă din cei mai mari duşmani politici aliaţi, care a apelat la diplomaţie în locul durităţii vorbelor şi faptelor. 

Într-un interviu acordat ziarului “Orizont Oltean”, Paul Stănescu vorbeşte despre decizia sa de a merge mai departe doar cu funcţia de preşedinte al formaţiunii politice, despre ce înseamnă renunţarea la votul uninominal pentru alegerea preşedintelui de consiliu judeţean, despre Guvernul Cioloş, despre ce trebuie să faci când ai câştigat puterea, despre ce nu a reuşit ca preşedinte al CJ, dar şi despre cum a reuşit să conducă partidul şi despre faptul că Marius Oprescu este cel mai potrivit să devină noul preşedinte al CJ Olt.

-Domnule preşedinte, când aţi luat decizia de a nu mai candida la conducerea CJ Olt?

-Înainte de a candida în anul 2012, am luat decizia de a nu mai candida pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al CJ Olt, pentru că eu consider că pentru această funcţie importantă sunt suficiente două mandate. Acesta este punctul meu de vedere, dar fac şi o legătură cu Constituţia SUA, care are 200 de ani şi în care sunt prevăzute două mandate, fiindcă în primul mandat înveţi anumite lucruri, iar în al doilea mandat dai tot ce ai mai bun, iar după aceea trebuie să pleci, să vină altcineva mai bun. E simplu ca „bună- ziua”.

„Dintr-o funcţie, care nu e veşnică, trebuie să pleci cu fruntea sus”

-Pe meleagurile noastre este neobişnuit ca cineva care a ajuns într-o anumită funcţie, şi care mai este şi respectat, să dorească de la sine să plece…

-Nu am niciun altfel de motiv, este o decizie personală. Eu consider că este suficient, pentru că- vă spun ca cineva care a trecut prin asta,- este o funcţie importantă la nivelul unei comunităţi, la nivelul judeţului, o funcţie care uzează foarte mult. E grav pentru cine nu înţelege că scaunul acesta nu este veşnic al cuiva. Nu există veşnicie pe niciun scaun. E un concept greşit pentru cine crede aşa ceva. Şi mai este un lucru. Dintr-o funcţie, dacă ai capacitatea necesară să judeci lucrurile, pleci în momentul în care consideri că ai făcut nişte lucruri, chiar dacă mai rămân altele de făcut, dar închei un mandat şi pleci cu fruntea sus. Asta le-am spus şi colegilor mei. E adevărat că la nivelul comunităţilor locale sunt primari de 4-5 mandate- şi mă bucur pentru ei că îi alege comunitatea-, asta înseamnă că au făcut lucruri, dar la nivelul judeţului este o funcţie prea importantă ca să vrei să fii pe veci acolo, undeva, pe o funcţie.    

-Ce-aţi câştigat dvs. ca şi preşedinte de CJ (nu material vorbind)?

-Sigur că este o satisfacţie, în momentul în care eşti ales într-o funcţie publică, nu sunt ipocrit să nu recunosc. Mai ales că eu am fost ales uninominal de cetăţenii judeţului şi, mai ales, în mandatul al doilea au avut o foarte mare încredere în mine. Pentru orice om ar trebui să fie o satisfacţie extraordinară.

„Preşedintele CJ va fi ales prin cârdăşie, ca înainte de 2008”

-Ce părere aveţi despre renunţarea la alegerea preşedintelui de consiliu judeţean prin vot uninominal?

-Preşedintele va fi ales din nou printr-o cârdăşie, cum au făcut până în 2008, lucru pe care l-am contestat tot timpul şi-l voi contesta în continuare.

Preşedintele consiliului judeţean, o funcţie foarte importantă la nivelul judeţului,  cred că ar trebui să fie ales uninominal, pentru că o să ajungem în cârdăşiile pe care le ştim de-a lungul timpului, până în 2008.

Ori nu cred că persoana respectivă este reprezentativă pentru judeţ, pentru că asta este o convenţie între 32 de oameni (n.a.- acesta este numărul consilierilor judeţeni din Olt). Lucru foarte rău. Eu susţin în continuare că preşedintele CJ trebuie să fie ales direct, prin vot uninominal, pentru că responsabilitatea lui e mult mai mare.

Preşedintele CJ fiind ales cu majoritatea consilierilor judeţeni, oricând poate fi schimbat, nu are stabilitatea necesară, nici nu poate să-şi facă proiecte pe termen de 4 ani, pentru că nu ştie cât va fi preşedinte. Sigur că se gândeşte oare va fi preşedinte un an, şase luni, două luni…?!

-De ce credeţi că s-a revenit la această modalitate de alegere a preşedintelui de consiliu judeţean?

-Dintr-o chestiune de frondă a PNL-ului, pot să spun, practic au aruncat o temă politică pe piaţă…De fapt, a fost un troc şi nu mă feresc să spun, pentru că ştiu din interior şi de la PSD, şi de la PNL. Practic, PNL a cerut ca şi primarii să fie aleşi din două tururi.

Iar eu am propus ca şi preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi din două tururi, dar nu prin majoritatea consilierilor, pentru că oricum ar exista o formă de reprezentativitate.

Dacă luăm SUA şi Marea Britanie, alegerile sunt dintr-un singur tur. Noi spunem că nu e reprezentativ. Bun, eu nu contest lucrul acesta, dar cine ne ţine pe noi să nu venim în majoritate covârşitoare la vot să alegem pe cine vrem noi? În loc să avem prezenţă la vot 50% să avem prezenţă 90%, că 100% nu se poate. Atunci alegem pe cine vrem şi avem reprezentativitate. N-am analizat prea mult, dar cred că este chiar o treabă bună în ţările unde prezenţa la vot este obligatorie.  

Infrastructura rutieră, marea nemulţumire

-Ce credeţi că a câştigat judeţul Olt în perioada mandatelor dvs.?

-Niciodată nu am spus ce am făcut, ce am realizat. Nu pot să spun, pentru că aş jigni inteligenţa cetăţenilor judeţului nostru. Oamenii trebuie să facă acest lucru, pentru că ei apreciază sau nu apreciază anumite lucruri.

-Cu ce probleme vin în continuare oamenii simpli la dvs., la audienţe?

-Sunt în continuare probleme cu locurile de muncă, sunt probleme de transparenţă. Aţi văzut bine, la Spitalul Judeţean este un concurs, eu cred că va fi transparenţă maximă, toată lumea crede că cineva, undeva face nişte aranjamente de culise. Eu mi-am dorit întotdeauna ca la concursurile din judeţul nostru, care depind de CJ, să fie transparenţă, pentru ca într-adevăr să fie admişi cei mai buni.

-Aveţi vreo nemulţumire, vreo neîmplinire ca preşedinte?

-Sigur că orice om îşi doreşte foarte mult, e în firea omului. Avem probleme din cauza infrastructurii, problemă care este la nivelul întregii ţări. Infrastructura rutieră, mai ales cea care depinde de guvern, a înregistrat un regres, din păcate. N-am reuşit, din motive obiective, să terminăm nici DN6 (n.a.- DN 6 este unul dintre cele 7 drumuri naţionale care pornesc din Bucureşti către principalele zone ale României. Acesta leagă capitala ţării de Timişoara şi trece prin AlexandriaRoşiorii de VedeCraiovaFiliaşiCaransebeş şi Lugoj). Suntem în întârziere maximă, deşi de 3-4 ani se tot lucrează.

Am pus problema autostrăzii Piteşti- Craiova şi aceea a centurii oraşului Balş. Poate, dacă mai era guvernul Ponta, reuşeam să facem acest lucru, eram aproape de a-l face. Prioritară ar fi pentru noi autostrada Piteşti- Slatina- Craiova.

Din păcate, aceasta este cea mai mare nerealizare, cea a traficului general, din 1990 încoace. N-am fost în stare să creăm o infrastructură naţională de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale. S-au cheltuit atâţia bani. Şi, bineînţeles, infrastructura secundară, la nivelul judeţelor. Cel mai mult a împiedicat investiţiile străine. Toţi investitorii care au venit şi la noi, la CJ Olt, ne-au imputat infrastructura, pentru că trebuie să aducă materie primă, pleacă cu un produs finit. Pe unde pleacă?

„Guvernul Cioloş, un guvern în derivă”

-A pierdut România de când nu mai este Guvernul Ponta?

-Eu nu pot să spun decât că Guvernul Ponta a fost un guvern foarte bun.

-Cum apreciaţi actualul guvern de tehnocraţi?

-Este un guvern care n-are niciun fel de responsabilitate, un guvern care a intrat deja într-o derivă, deja derapează, pentru că nu dă socoteală în faţa nimănui, nu răspunde faţă de nimeni. Guvern, chipurile, apolitic- cum se numeşte el-, n-am încredere în asemenea guverne şi, din păcate, mi se pare o găselniţă pe care habar n-am cine a găsit-o. Sigur că PSD-ul la vremea aceea a fost obligat să suţină învestirea. Am spus că vom susţine învestirea şi vom sancţiona măsurile luate. De fapt nu mai avem ce sancţiona, cum spunea preşedintele partidului Liviu Dragnea, nu se mai merită să tai copaci să faci hârtie ca să depui moţiuni simple sau de cenzură împotriva guvernului.

Din nefericire,  am ajuns într-un punct mort, pentru că Guvernul Ponta a iniţiat nişte lucruri, deja erau în evoluţie, cum ar fi Codul Fiscal, iar actualul guvern începe să modifice absolut tot, legea salarizării şi multe alte lucruri.

Pentru că ei (n.a.- actualii miniştri) nu cred că vor să-şi asume lucruri importante în această perioadă, cred că nu-şi vor asuma nimic, şi cred că va fi o perioadă pierdută pentru România şi care poate să aibă repercursiuni şi în viitor. Poate asta este cel mai rău: repercursiunile care sunt de la un guvern care nu face nimic!

„Viitorul premier va fi de la PSD”

-Cine credeţi că va forma următorul guvern?

-Eu cred că PSD-ul va avea primul-ministru, cred că vom câştiga şi alegerile locale la nivel naţional, cred că vom câştiga şi alegerile parlamentare şi cred că preşedintele Iohannis va desemna premierul din partea formaţiunii politice care are numărul cel mai mare de mandate în Parlamentul României. Nu cred că va fi altcumva, nu cred că se vor încerca alte jocuri, pentru că ar fi împotriva democraţiei şi trebuie cu toţii să menţinem democraţia în ţara asta, pentru că asta am dorit toţi începând din ’90 .

-Veţi candida pentru un mandat de parlamentar?

-N-am luat nicio decizie. Să vedem după alegerile locale, îmi trebuie o perioadă să mă gândesc bine. E posibil să candidez, e posibil să nu candidez. N-am luat nicio decizie la această oră.

„Marius Oprescu, cea mai competentă persoană să conducă judeţul”

-În judeţul Olt va câştiga PSD-ul majoritatea primăriilor?

-Noi sperăm că da, dar nu depinde de noi, depinde de ce votează cetăţenii judeţului nostru.

-La ce scor electoral vă gândiţi?P Stanescu si M Oprescu 2W

-Nu dau un scor electoral, fiindcă n-am făcut-o niciodată, şi nu încerc eu să anticipez lucrul acesta. Dar eu consider că felul în care noi ne-am comportat şi am avut o relaţie cu cetăţenii judeţului se va vedea în rezultatul alegerilor de peste două luni.

-Veţi face alianţe la nivelul vreunei localităţi cu vreunul dintre partide?

-Deocamdată nu avem discuţii, pentru că nu a fost cazul. Ştiţi bine, avem alianţe încheiate la nivel naţional, atât cu UNPR-ul, cât şi cu ALDE.

Sper ca după alegerile locale, în funcţie de numărul de consilieri pe care îi are fiecare, să facem majorităţi în toate consiliile locale, inclusiv în Consiliul Judeţean Olt. Cred că vom face lucrurile acestea şi cred că avem parteneri serioşi.

-Va fi de la PSD următorul preşedinte de CJ, cel care vă va urma?   

-Eu cred că da. Am şi lansat ideea şi am spus despre Marius Oprescu, care este de patru ani vicepreşedintele CJ Olt, că este persoana cea mai competentă- nu pentru că este de la PSD, dar şi că este de la PSD-, care să conducă acest judeţ. Pentru că ştie exact care sunt problemele din judeţ şi ştie exact ce are de făcut. Marius Oprescu este un om care are capacitate şi multă viziune, din punctul medu de vedere, dar şi ca recomandare… Dar nu depinde de mine, depinde de cetăţenii judeţului. Sunt convins că Marius Oprescu va fi un preşedinte foarte bun.

-L-ar fi ajutat mai mult votul uninominal?

-Sigur. Nu dau acum nume, spun ca principiu că ar fi fost mai bine să se păstreze votul uninominal, indiferent că era în două tururi sau într-un tur. Era foarte important lucrul acesta. Spuneam mai înainte, dacă cele mai mari democraţii, Marea Britanie şi Statele Unite, au alegeri dintr-un singur tur, de ce la noi nu se poate? Mai ales când ştim cârdăşia care se face la noi, în momentul în care ajungi în anumite consilii să faci cârdăşii.

-Răspunsul cred că-l ştim cu toţii…E în funcţie de interesele unor oameni…

-Asta e foarte rău. Se merge pe principiul „Mie spune-mi ce-mi dai, ca să te votez?!”

Aşa ajungem la cârdăşie şi cred că am făcut un pas mare înapoi, nu înainte, prin alegerea preşedintelui de consiliu judeţean prin votul majorităţii consilierilor judeţeni. 

„Cred că nimeni nu va risca să încalce legea electorală”

-Credeţi că va fi o campanie murdară la alegerile locale?

-Nu cred lucrul acesta. În Olt, înainte, au fost anumite elemente care au perturbat campaniile electorale. Noi, ca partid, trebuie să mergem să stăm de vorbă cu oamenii, să le explicăm ce-am făcut, ce vrem să facem, lucru care este cel mai important.

-Este mai simplu acum pentru PSD prin faptul că nu mai pot fi oferite acele cadouri electorale?

-Cred că da, la acest moment. Dar rămâne de văzut care va fi realitatea.

-Credeţi că vor încălca vreunii dintre competitorii electorali această lege?

-Eu cred că n-ar îndrăzni nimeni. Decât poate persoane care nu trăiesc în România reală de astăzi, care în loc să ajungă la primărie, vor merge să dea cu subsemnatul în altă parte. Nu cred că cineva îşi va asuma acest risc. Eu am avut o discuţie cu toţi colegii mei care candidează, le-am spus şi le voi spune în continuare să respecte exact legislaţia în vigoare, privind alegerile din acest an, şi cred că au înţeles acest lucru. Cred că în acest an trebuie în primul rând să ne ferim să nu greşim.

-Şi pentru că s-a creat precedentul cu neregulile de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu…

-Pentru că se riscă altceva. Le-am spus că trebuie să citim cu toţii foarte bine legea. Cine va îndrăzni sau va gândi că poate face altceva va face cea mai mare greşeală. Colegii mei cred că nu vor face acest lucru, cel puţin aşa am înţeles din discuţiile cu ei, şi cred că am fost convingător spunându-le aceste lucruri legate de candidaturi.

-Aveţi vreun lucru care vă nemulţumeşte cu privire la alegerile locale?

-Nu, n-am ceva deosebit. Eu insist mereu ca preşedinte al partidului să reuşim să stăm de vorbă cu cât mai mulţi oameni, pentru că aleşii, în general, uită un lucru esenţial. Am spus de atâtea ori că, dacă cineva a ajuns pe un anumit scaun, de preşedinte de CJ, de primar, de consilier, a ajuns prin votul oamenilor care l-au votat, ei l-au pus acolo. Acesta este elementul esenţial. Dar de foarte multe ori se-ntâmplă ca unii să uite acest lucru, când ajung într-un anumit birou şi pe un scaun comfortabil, impozant. Li se pare că ei fac lucruri extraordinare şi că acolo se decid lucruri foarte importante.

Cred că niciodată nu trebui să uite de contractul pe care l-au făcut cu cetăţenii, cu oamenii care le-au dat votul şi i-au pus acolo şi trebuie să le reprezinte interesele.

„E un om politic cel care ştie să-mpartă puterea. Este un bun om politic

acela care are caracter”

-Avem şi în Olt oameni care au ajuns în anumite funcţii şi pe care i-a luat…capul şi au făcut greşeli, chiar parlamentari. Dvs. cum aţi reuşit să vă păstraţi modestia şi realismul?

-Vă spun ceva ce ştie toată lumea, nu este o noutate: caracterul este cel cu care te naşti. Gradul de inteligenţă poate să crească, mai înveţi o limbă străină, mai citeşti o carte- două, dar caracterul rămâne cel pe care îl ai de când te-ai născut. Îl ai sau nu-l ai! Da sau nu. Din păcate, unii au reuşit să ascundă, să mascheze caracterul şi au reuşit să ajungă în anumite funcţii importante. Dar, mai devreme sau mai târziu, tot pierzi, dacă nu-ţi păstrezi linia şi nu ai caracater.  

-Adică îmi spuneţi ceva ce nu s-a mai spus până acum, că şi în politică- despre care ştim ce se spune că este-, oamenii trebuie să-şi păstrezi caracterul. Nu e foarte greu?

-Noi, toată societatea, sigur că acuzăm clasa politică. Sigur că s-au întâmplat foarte multe lucruri, dar clasa aceasta politică nu este venită din altă parte, este din rândul locuitorilor din această ţară. Eu m-am bucurat şi am făcut tot timpul apel să vină cât mai mulţi oameni lângă noi. Chiar le-am spus colegilor mei, şi din oraşe, dar şi din mediul rural, ca în afară de consilierii care sunt din partid şi care muncesc pentru partid, cred că ar trebui să fie câţiva consilieri şi din societatea civilă, chiar dacă nu au apartenenţă politică. Dar cu o singură condiţie. În momentul în care au fost trecuţi pe o listă şi au ieşit consilieri, dar ei fac parte din societatea civilă, atunci când grupul politic s-a întrunit şi a luat o decizie, şi ei, chiar dacă au alt punct de vedere, trebuie să meargă în aceeaşi direcţie. Pentru că democraţia înseamnă majoritate.

Colegii mei au înţeles că e bine să aibă oameni din toate mediile şi din toată societatea civilă, nu doar din mediul politic. Lucru foarte important, mai ales că uneori trebuie luate decizii prin care se decide soarta unei comunităţi.  

Şi mai este ceva: în viaţă, dacă câştigi puterea, trebuie să ştii s-o-mparţi! Dacă nu ştii acest lucru, nu eşti om politic!

-Dvs. aţi reuşit acest lucru?

-Am reuşit şi cred c-o voi face şi-n continuare!

-Aţi reuşit şi să răspundeţi la toate telefoanele, ale primarilor, în general, pentru că ştim că mulţi oameni cu funcţii nu prea răspund după ce ajung într-o anumită funcţie?

-Eu răspund la orice telefon. Dacă mă sunaţi la ora 3 noaptea s-ar putea să aveţi surpriza să auziţi la celălalt capăt „Alo?”.

„Deciziile politice trebuie luate cu colegii, nu de unul singur”

-Ce înseamnă să ştii să împarţi puterea?

-Să ştii să împarţi puterea în sensul că, de exemplu, dacă partidul a câştigat puterea, aceasta trebuie împărţită, la nivel politic. Dar e nevoie şi de o opoziţie puternică, care să te ţină mereu la anumite standarde.

-Ceea ce la Olt nu prea există…!

-M-aş bucura foarte mult să fie şi la Olt o opoziţie foarte puternică, pentru că te menţine la un anumit nivel şi iei deciziile cele mai bune. Că sunt interese politice la un moment dat, da, sunt de acord, dar lucrurile acestea se discern până la urmă.

-Cum aţi reuşit să ţineţi partidul în mână, cum se spune, fără a da cu pumnul în masă, aşa cum au făcut predecesorii dvs.?

-Transparent. Toate deciziile pe care le-am luat s-au luat în forurile politice, am discutat cu toţi colegii mei. Numai prin transparenţă, altfel, n-ai cum. Dacă ai lucruri sub masă, n-o să poţi să conduci niciodată. Trebuie să pui totul la vedere, pe masă şi să discuţi cu toţi colegii. Deciziile dacă le iei cu toţi colegii, sigur că sunt mai bune decât dacă le-ar lua o persoană sau două.

Tot timpul am fost pentru acest principiu şi cât voi mai fi în politică mi-l voi păstra!

-Vă mulţumesc pentru interviu şi vă urez succes în activitatea dvs. viitoare!

Daniela DENGHEL