Primarul de la Icoana, Gheorghe Perieţeanu, a trecut la PNL. Zice că din cauză că n-a primit bani de la CJ

PNL-  trecere Eduard Cicazanu, primar Caracal 006După ce a condus comuna Icoana din judeţul Olt, primarul Gheorghe Perieţeanu a decis să se despartă de pesedişti şi să treacă în tabăra liberalilor.

Motivul care l-a determinat să facă acest lucru a fost, după cum a declarat în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc azi, 29 februarie, la sediul PNL Olt, faptul că nu a primit deloc bani de la Consiliul Judeţean Olt în ultimii ani. Edilul a declarat că, deşi înţelege că alte comune nu au avut bani nici de salarii, în timp ce la Icoana venitul din taxe şi impozite obţinuţi de la societatea de exploatare petrolieră a făcut ca pentru investiţii localitatea să aibă numai patru miliarde de lei vechi pe an, nu i se pare normal să primească „zero bani, zero lei”. „Pentru interesul comunei, ce să fac, să stau în continuare cu ochii la gard?”.

Perieţeanu a precizat că, înainte de conferinţa de presă, a trecut pe la preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, pentru „o discuţie bărbătească” în urma căreia afirmaţia „eşti liber să pleci” pe care Stănescu i-a adresat-o după reproşurile pe care primarul i le-a adus şefului administraţiei judeţene privind alocarea incorectă a fondurilor în judeţ, nu a fost retrasă. Ba, mai mult, ar fi fost întrebat dacă nu are nimic de spus. „Iată, spun acum în conferinţa de presă”, a declarat mâhnit edilul. Totodată, primarul s-a arătat şocat de sondajul de opinie efectuat de PSD în comuna Icoana, potrivit căruia nu ar mai fi votat de cetăţeni şi, prin urmare, pesediştii ar dori să aibă un alt candidat în comună.

 După conferinţa de presă a liberalilor, pesediştii au reacţionat rapid şi au trimis un comunicat de presă potrivit căruia, de fapt, primarul Gheorghe Perieţeanu a fost anunţat că nu va mai avea susţinerea PSD la alegerile locale din iunie 2016. Comunicatul primit la redacţie din partea social-democraţilor cuprinde următoarele:

„Partidul Social Democrat Olt se află în plin proces de sondare a opiniei publice pentru stabilirea candidaţilor la alegerile locale din iunie 2016.

Au susţinerea organizaţiei judeţene doar cei care sunt cel mai bine plasaţi în urma studiilor sociologice, deoarece Partidul Social Democrat Olt îşi doreşte, în mod satutar şi corect, să aibă un scor electoral bun şi primari care pot dezvolta comunităţile pentru care candidează.

În acest sens, în această dimineaţă, Gheorghe Perieţeanu, actualul primar al comunei Icoana, a fost anunţat că nu va avea susţinerea organizaţiei judeţene a Partidul Social Democrat pentru alegerile locale, deoarece scorul din sondaje este unul foarte scăzut, iar cetăţenii comunei Icoana sunt foarte nemulţumiţi de proasta administrare a localităţii, în care nu se văd investiţii majore, în ciuda faptului că Gheorghe Perieţeanu este la al VI-lea mandat.

În perioada următoare, PSD Olt va face cunoscută lista completă la alegerile locale din acest an”.

Daniela DENGHEL