Paul Stănescu: „Susțin ideea minunată ca la Casa Poporului să avem o Coloană a Infinitului”

Vicepremierul Paul Stănescu a fost prezent recent la Slatina unde a participat la o expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, cu reproduceri ale marelui artist. A declarat cu această ocazie că susţine amplasarea unei reproduceri a Coloanei Infinitului, la București, în fața Casei Poporului.

DSCN7893 bs decupat W
Expoziţia „Constantin Brâncuşi – opere reconstituite”, ce cuprinde 25 de sculpturi reconstituite după operele dispărute sau distruse ale lui Constantin Brâncuşi, a avut vernisajul joi, 27 septembrie 2018, la Muzeul Judeţean Olt. Sculpturile sunt lucrate de artistul Rodion Gheorghiţă, iar la realizarea evenimentului a contribuit cercetătorul Constantin Barbu.
La eveniment au mai fost prezenți fostul ministru al Culturii, Andrei Marga, şi academicianul Constantin Barbu.

„Este o onoare pentru mine şi în acelaşi timp o mare bucurie să fiu astăzi aici. Doresc să vă asigur de tot sprijinul. Investiţia în cultură şi în artă este unul dintre cele mai importante lucruri din viaţa unui om. Mi se pare o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o coloană a infinitului, unde cred ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo. Consider că într-un astfel de complex trebuie să avem simboluri care să reprezinte poporul”, a declarat Paul Stănescu.
Vicepremierul a menționat că va susține amplasarea în București a unei reproduceri a Coloanei Infinitului lui Brâncuși și a promis că va va discuta cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, despre acest proiect, care este convins că se va realiza.
Potrivit artistului plastic Rodion Gheorghiţă, ce a materializat reconstituirile operelor lui Brâncuşi, proiectul unei coloane a infinitului în Bucureşti prevedere realizarea unei coloane din inox, lucrare ce va avea înălţimea de 52 de metri.