Paul Stănescu: ”Coaliția funcționează, în ciuda contestatarilor”

 

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că PSD nu are o tradiție a sabotării coalițiilor, rotația guvernamentală a premierului a fost gândită tocmai ca să ofere sistemului politic stabilitate, scopul coaliției fiind acela de a găsi soluții ale problemelor, chiar dacă acestea pot fi luate în defavoarea intereselor politice ale partidelor care alcătuiesc coaliția de guvernare. Senatorul de Olt susține că pentru Partidul Social Democrat marele test nu îl reprezintă alegerile, ci guvernarea în interesul românilor, prin stabilitate guvernamentală și menținerea coaliției.

 

”Forma rectificării bugetare arată încă o dată că PSD este preocupat să protejeze românii vulnerabili, fără să neglijeze problemele economiei. Iar coaliția de guvernare a demonstrat deja că are resurse de voință pentru a echilibra aceste nevoi sociale și economice, în ciuda tuturor zgomotelor de fond. De altfel, și problemele politice cu care ne confruntăm sunt tratate și rezolvate de comun acord.

Scopul unei coaliții de guvernare este să găsească soluții, uneori, chiar în detrimentul intereselor politice ale partidelor. Iar pentru PSD, marele test politic nu sunt alegerile, ci stabilitatea guvernamentală, menținerea coaliției și guvernarea în interesul românilor.

Degeaba se agită USR-ul să ne caute nod în papură și să mai bage bățul prin gard. Ei rămân în istoria politică drept cel mai jalnic partener de guvernare cu care putea să se asocieze vreodată un partid politic.”, a afirmat Paul Stănescu.

 

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, le transmite sabotorilor coaliției de guvernare că prioritatea zero a actualului guvern este găsirea unei soluții pentru diminuarea creșterii prețurilor energiei pe termen lung:

”Iar apropo de mesajul unora care țin astfel cu tot dinadinsul să se facă de râs, reamintesc că PSD nu are o tradiție a sabotării coalițiilor. Rotația guvernamentală a premierului a fost gândită tocmai ca să ofere sistemului politic stabilitate și ca să ne putem concentra mai mult pe guvernare decât pe probleme politice. Aceasta nu a fost o improvizație, noi nu tratăm guvernarea ca pe o aventură.

În acest moment, pe agenda Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie, condus de premierul Nicolae Ciucă, prioritatea zero este găsirea unei soluții pentru diminuarea creșterii prețurilor la energie pe termen lung. Pentru că am văzut cu toții că măsurile actuale nu asigură o continuitate acceptabilă nici pentru consumatorii casnici, nici pentru companii.

Noi am spus deja și repetăm: cea mai bună soluție ar fi revenirea la reglementarea pieței energetice. Însă așteptăm, începând cu săptămâna viitoare, și propunerile Ministerului Energiei și concluziile comitetului interministerial, ca să putem lua o decizie care să ofere predictibilitate mediului de afaceri și mai multă liniște românilor.”