Paul Stănescu: ”Abandonați orice speranță, Cîțu este în vacanță!”


Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat că, până aproape de sfârșitul lunii septembrie, premierul Florin Câțu este plecat în campanie electorală pentru alegerile din interiorul PNL, dorindu-și să preia șefia liberalilor. 

Stănescu susține că acesta folosește resursele guvernamentale în pelegrinările sale prin țară și că, dacă ar avea măcar o umbră de bun- simț, acesta ar trebui  să-și ia concediu și să delege atribuțiile de premier, pentru a nu implica guvernul în lupta politică. 

”Românii nu trebuie să aștepte nimic de la Guvern în următoarele luni. Până pe 25 septembrie Cîțu e plecat în campanie. Se ocupă doar de problemele liberalilor cu carnet de partid. Alegerile zgomotoase din PNL au devenit prioritare, nu guvernarea. Se vede deja mare șef la PNL și l-a și zburat pe anonimul ministru de Finanțe pedelist pentru că n-a umblat la pungă să mituiască primarii liberali.

Dacă mai are vreo urmă de bun simț, premierul Cîțu ar trebui să-și ia concediu până la Congresul PNL. Să-și delege atribuțiile și să nu implice tot guvernul în lupta lui politică. Folosește resursele guvernamentale pentru plimbări pe la congresele filialelor județene ale PNL. Să-și facă campanie pe banii lui, nu pe banii românilor!”, a spus Paul Stănescu.

Senatorul social- democrat a mai zis că în toiul luptei pentru putere din interiorul PNL și a scandalurilor repetate, Cîțu se laudă că face, dar doar se preface.

”Cele mai recente ”reușite” ale lui Cîțu sunt, într-adevăr, fantastice:

1. Ne-a făcut de râs în toată Europa cu Planul Național de Redresare și Reziliență. De bine ce a fost scris, Comisia Europeană nu a considerat că trebuie adoptat acum. Abia la toamnă.

2. A abandonat campania de vaccinare pentru campania internă din PNL. Nu a atins niciun obiectiv stabilit. România este codașă la vaccinare, românii vor avea de suferit din toamnă.

3. A amanetat viitorul românilor. Recent, a împrumutat încă 3 miliarde de euro. România a depășit un prag al datoriei publice de 50% din PIB și merge accelerat spre 55%, efectul previzibil fiind înghețarea tuturor cheltuielilor sociale. Pe ce se duc, însă, toți acești bani?

4. S-a lăudat că avem 7% creștere economică. Dar în buzunarele cui se simte această creștere economică? Dacă economia duduie din nou, de ce nu mărește pensiile și alocațiile?

5. Starea de alertă a fost prelungită, din nou. De ce? Nu s-a lăudat Iohannis că a oprit pandemia?

Guvernarea lui Cîțu vibrează într-adevăr de prostie, incompetență și aroganță liberală”, a afirmat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.