Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a inaugurat un şantier la Piatra-Olt

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a fost prezent zilele trecute, la Piatra- Olt, unde a luat parte la deschiderea oficială a şantierului unei investiţii în valoare de 18,2 milioane de lei. În oraşul cu 6500 de locuitori, în care sunt foarte puţine oferte de lucru pentru cetăţeni, se vor crea 500 de locuri de muncă până la sfârşitul acestui an.

DSC02831 bs

La eveniment au participat primarul oraşului Piatra Olt,Tudor Udrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, parlamentarii de Olt- Florin Iordache (deputat)şi Mihai Niţă (senator), reprezentantul Prolyte Products România, Mihai Hlihor, precum şi angajaţi ai instituţiilor publice din oraş.

Investiţia va fi făcută de către Litestructures, care este un furnizor internaţional de top de produse metalice pentru construcţii şi care este membră a Grupului Prolyte, producător olandez de echipamente pentru organizarea de evenimente.

Litestructures produce deja la Slatina şi va face şi la Piatra-Olt structuri uşoare din aluminiu pentru evenimente artistice (scene modulare) şi alte structuri din profile de aluminiu sudat (de exemplu, padocuri pentru Formula 1). Scenele pe care s-au desfăşurat concursul Eurovision şi concertele artiştilor Andre Rieu şi Robbie Williams au fost produse la Slatina.ministrul Economiei la Piatra Olt iunie 2015 055

La Piatra-Olt se va construi, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în zona învecinată cu fosta CAP (Cooperativa Agricolă de Producţie) a localităţii, o fabrică ce se va inaugura în luna octombrie, în prima fază fiind angajaţi 120 de lucrători, urmând ca până la sfârşitul anului să fie angajaţi până la 500 de muncitori.

Investiţia se realizează cu bani din bugetul companiei, din totalul de peste 18 milioane de lei aproape un million de lei fiind ajutorul oferit de către Guvernul României şi 5,4 milioane de lei fonduri structurale europene.

Ministrul Mihai Tudose, care a vizitat mai întâi noua hală de producţie a TMK Artrom, s-a declarat încântat de avântul pe care l-a luat economia în judeţul Olt, fapt care ajută foarte mult economia şi statul român, şi a precizat că este important ca autorităţile şi guvernul să acorde sprijin celor care doresc să investească în ţara noastră.

Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu a afirmat că, pentru a ne dezvolta ca judeţ, ca ţară, avem nevoie de investitori şi a confirmat deschiderea cu care va acorda şi pe viitor sprijin celor care doresc să investească în judeţul Olt.

ministrul Economiei la Piatra Olt iunie 2015 019Edilul oraşului, Tudor Udrescu, s-a bucurat cel mai mult de această investiţie, despre care a spus că înseamnă foarte mult atât pentru administraţa locală, prin colectarea fondurilor la bugetul local, cât şi prin crearea locurilor de muncă ce vor ridica nivelul de trai al cetăţenilor.

De asemenea, investitorul a luat în calcul faptul că la Piatra-Olt există un nod de cale ferată şi acest lucru va ajuta pe viitor la transportul produselor, pentru că transportul rutier va deveni o problemă de mediu, lucru care va conduce la revitalizarea depoului CFR local.

Daniela DENGHEL