Festivalul Regional de Folclor “Cununa Dunării”, Corabia 2015

  Primaria Oraşului Corabia şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din localitate au organizat, la finele săptămânii, cea de a III-a ediţie a Festivalului Regional de Folclor „Cununa Dunării”. Locul desfăşurării a fost minunata Grădină de Vară, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru tinerii artişti şi publicul lor.Corabia folclor

  Evenimentul artistic s-a derulat pe mai multe secţiuni: dansuri populare, solişti vocali şi instrumentişti, grupuri vocale, obiceiuri şi tradiţii populare. În competiţie au intrat 35 de ansambluri folclorice, alcătuite din aproximativ 600 de elevi participanţi din judeţele Olt, Dolj şi Teleorman.

  Trofeul Festivalului „Cununa Dunării”, care a constat într-o diplomă şi o cupă, a revenit anul acesta duetului Geanina Cimpoieru şi Codrut-Ionut Buzatu de la Şcoala Gimnazială Lunca, din judeţul Teleorman, instructorul copiilor- artişti fiind Daniel Chiriţă. 

    “Festivalul regional de folclor de la Corabia îşi propune în fiecare an atragerea unui număr cât mai mare de elevi si tineri pentru promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor romaneşti, precum şi readucerea în faţa spectatorilor a cântecelor şi dansurilor, care au fost uitate sau abandonate de-a lungul timpului”, a declarat Dan Oltean, consilierul personal al primarului corăbian Iulică Oane.