Măști de protecție gratuite pentru cetățeni

Marius Iancu, deputat PSD de Olt, este indignat de faptul că, deși a votat alături de colegii săi în Parlament, Proiectul de Lege privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor de virusul COVID-19, guvernul liberal responsabil nu a acordat aceste măști de protecție și nici măcar nu a plafonat prețurile acestora, precum și prețurile materialelor de protecție și dezinfectantelor.
Parlamentarul găsește demn de laudă pentru implicarea și responsabilitatea de care au dat dovadă faptul că au acordat mănuși și măști de protecție Primăria Slatina și alte câteva primării din județul Olt.
masti si manusi
 
”Conform Proiectului de Lege privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor de virusul COVID-19, statul are obligația să asigure măști de protecție persoanelor vulnerabile, în caz de pandemie, când purtarea măștii devine obligatorie.
Este responsabilitatea noastră să reglementam acest lucru, pentru că nu putem avea încredere în promisiunile Guvernului Orban.
Acest premier iresponsabil a declarat, la începutul stării de alertă, că va distribui 3,5 milioane de măști persoanelor cu venituri mici, dar după 3 săptămâni au fost 0 (zero) măști distribuite.
Elevii din clasele terminale s-au întors la școală și trebuie să poarte măști iar Guvernul PNL a dat 0 (zero) măști.
Exemple de autorități responsabile am văzut în județul Olt când Primăria Slatina a dat, săptămânal, pe toată perioada stării de urgență și după, fiecărei familii din Slatina câte 5 măști și 5 perechi de mănuși. Și alte câteva primării de comune au distribuit măști de protecție cetățenilor din localități.
În tot acest timp, președintele Iohannis și Guvernul lui PNL au impus reguli peste reguli, dar nu și-au asumat nicio responsabilitate.
Nici măcar nu au vrut să plafoneze prețurile la măști și alte materiale de protecție și dezinfectante, lăsându-i din nou, pe români, la mâna speculanților, de cele mai multe ori șmecherii din Gașca PNL”, a precizat deputatul Marius Iancu.