Deputatul Marius Iancu: ”ORBAN, RUȘINE NAȚIONALĂ”

Marius Iancu, deputat PSD de Olt, consideră că este incalificabil faptul că premierul a numit mărirea pensiilor și a alocațiilor drept pomeni electorale, cu toate că, atunci când erau în opoziție, liberalii au votat mărirea acestora.
 
5A3C41AB-3B85-4F68-8B8F-023E336072F0

”Să îi fie rușine premierului Orban, să îi fie rușine președintelui Iohannis care a ținut morțiș să îl numească de trei ori premier al României pe acest individ care nu are pic de bun simț.
Este incalificabil să numești alocațiile copiilor „pomeni” și să nu reușești să vezi realitățile din țara pe care se presupune că o guvernezi.
Nu au renunțat la asemenea mizerii nici acum când au pus mâna pe putere. Au început cu pensiile pe care le considerau pomeni și aruncau în spațiul public, lozinci împotriva vârstnicilor, acum au trecut la copii.
Chiar nu aveți nicio limită, chiar nu mai aveți niciun pic de decență, de omenie?
Ați uitat când, acum un an și câteva luni, voi ați propus dublarea alocațiilor și am votat-o cu toții, în Parlament, iar PSD, care era la guvernare, a găsit imediat soluțiile economice pentru a pune în aplicare?
Acum un an dublarea alocațiilor era un drept, iar acum a devenit „pomana”.
Acest premier chefliu al dublei măsuri ar trebui să își dea demisia, atât pentru această declarație, cât și pentru o guvernare dezastruoasă și o poză în care apare făcând chefuri în Palatul Victoria cu țigara în mână și halbă de bere în față !”, a declarat deputatul Iancu.
 
Parlamentarul afirmă că dublarea alocațiilor, pe care a votat-o alături de colegii din PSD, este atât o măsură pentru a proteja copiii și ajuta părinții, cât și pentru relansarea economică a țării, pentru că ”bani exista”:
”Am votat pentru dublarea alocațiilor copiilor, adică împotriva unei alte ordonanțe abuzive a Guvernului PNL care amâna până la 1 august creșterea alocațiilor.

Pe lângă faptul că trebuie să ne protejăm copiii și să ajutăm părinții, în această perioadă dificilă, o asemenea măsură este benefică și pentru „Repornirea economiei” românești pentru că acești bani vor merge către consum, achiziționarea de alimente, haine, jucării, cărți și rechizite și alte servicii necesare creșterii și dezvoltării copiilor. Și implicit, banii alocați se vor întoarce la stat prin taxe și impozite.
Este o viziune economică sănătoasă, pentru că PSD a demonstrat în ultimii ani, că poate reporni România. Și începem, acum, de la copii, de la cei de care trebuie să avem grijă. Bani există. Trebuie numai să îi folosim pentru români, nu pentru interesele unor găști și grupuri care nu țin cu țara și nu vor să investească în viitorul ei!”