Marius Iancu: „Fara impozit pe veniturile din cultivarea plantelor aromatice și medicinale”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a inițiat alături de colegii săi parlamentari un proiect de modificare a Codului Fiscal, astfel încât să fie scutiți de la plata impozitului pe venit agricultorii care cultivă plante aromatice şi medicinale.

marius-iancu-li


Totodată, acești agricultori va putea beneficia şi de finanţări nerabursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), după cum menționează parlamentarul Marius Iancu.
„În prima ședință a Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci, am aprobat Proiectul de Lege pentru completarea articolului 105, alineat 2 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, proiect legislativ pe care l-am inițiat alături de alți colegi deputați. Prin această modificare la Codul Fiscal dorim ca agricultorii care cultivă plante aromatice și medicinale să fie scutiți de impozitul pe venit. Vrem să revitalizăm acest domeniu atât prin aceast proiect legislativ, cât și prin măsuri financiare prin care cei care cultivă plante aromatice și medicinale pot obține finanțări nerambursabile de până la 15.000 de euro, prin PNDR”, a declarat Marius Iancu.