Marius Iancu: „ Rezultatele Programului de Guvernare sunt recunoscute de instituțiile internaționale și sunt o dovada ca măsurile economice și sociale adoptate de Guvern și Parlament dezvoltă România și au adus mai mulți bani în buzunarele românilor”

Deputatul oltean Marius Iancu a menționat pe pagina sa de socializare că, potrivit Raportului Eurostat, măsurile economice şi sociale aplicate de actuala guvernare au condus la dezvoltarea României.

Untitled-1 copy

În trimestrul al doilea din 2018, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană (1,4%) comparativ cu trimestrul anterior, arată un raport publicat marți de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene. Comparativ cu același trimestru al anului precedent, creșterea economică a României din trimestrul doi al anului 2018, a fost de 4,2%, menționează Eurostat.

„România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE (1,4%), în trimestrul al doilea din 2018. Raportul publicat de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene confirmă datele Institutului Național de Statistică. PIB-ul României a crescut cu 0,4%, în timp ce PIB-ul SUA a crescut cu 1%, în al doilea trimestru al lui 2018. Rezultatele Programului de Guvernare sunt recunoscute de instituțiile internaționale și sunt o dovadă că măsurile economice și sociale adoptate de Guvern și Parlament dezvoltă România și au adus mai mulți bani în buzunarele românilor”, a precizat deputatul Marius Iancu.

 Potrivit bilanțului prezentat de Guvernul Dăncilă, la 6 luni de activitate, măsurile aplicate prin intermediul programului de guvernare au produs o creștere substanțială a veniturilor la bugetul de stat.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nivelul de absorbție al fondurilor europene a ajuns, în primul semestru, la 19%, iar obiectivul final este de 25%.

”Veniturile la bugetul de stat au fost in primele 6 luni cu 12% mai mari față de aceeasi perioadă a anului trecut. In vistieria statului au intrat, lunar, 530 de milioane de euro. Acest surplus a fost folosit pentru a susține creșterile de venit ale populației, precum și cresterea investițiilor. Am fost acuzati ca nu atragem dusficiente fonduri europene. Sa ne uitam la cifre: Avem o crestere de 19,7% fata de anul trecut, dar o diferenta de 10 ori mai mare fata de primul trimestru din 2016.La fel de bine se vad diferentele si daca vom compara procentele de absorbtie. Pentru finalul acestui an ne-am propis sa atingem nivelul de 25%.Investitiile publice reprezinta un capitol vizat de critici. In semestrul I 2017 investitiile erau de 6 miliarde de lei. Acum sunt de 9,1 miliarde de lei. Graficul ne arata cat de lipsite de temei au fost aceste critici.”