Marius Iancu: ”Biologii, chimiștii și biochimiștii din România vor fi plătiți mai bine!

 
Tânărul deputat oltean, Marius Iancu, a anunțat faptul că în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din care face parte a fost dat aviz favorabil unui proiect de lege ce va conduce la modificarea legii salarizării personalului plătit din bani publici.
Untitled-1 copy

Marius Iancu a afirmat că această veste este una pe care salariații din sistemul public de sănătate o așteptau de multă vreme:
„În Comisia pentru buget, finanțe și bănci, am dat raport favorabil Proiectului de Lege privind aprobarea OUG 41/2018 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Biologii, chimiștii și biochimiştii din România primesc o veste bună pe care o așteptau de foarte mult timp. Printr-un amendament adoptat în comisie aceste profesii au fost definite conform COR și, astfel, au trecut de la coeficientul de salarizare de 2,44 la 3,17”.
Totodată, deputatul Iancu a precizat că aceste categorii profesionale au facut numeroase demersuri pentru a fi plătite corect.
Referindu-se la faptul că peste 600 de chimiști, biochimiști și biologi le-au adresat, în luna februarie, o scrisoare deschisă, premierului Viorica Dăncilă, ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și minstrului Muncii, Olguța Vasilescu, cerând reevaluarea ți corectarea coeficientul de salarizare din Legea salarizării unitare. Aceștia au pichetat, ulterior, Guvernul și au avut întâlniri cu miniștri Sănătății și Muncii, cerând să se găsească soluţii pentru coeficienți de ierarhizare, salarizare asemănători cu ai medicului specialist.