„Am preferat să fiu un om al faptelor, mai puțin al vorbelor!„

La încheierea mandatului său de ministru al Dezvoltării, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că în perioada cât a fost ministru s-a ajuns la o rată de contractare de peste 97%, fiind semnate mai mult de șase mii de contracte în toată țara.

Paul Stanescu 1

„De când sunt ministru, din octombrie 2017, până în prezent, Programul Național de Dezvoltare Locală a ajuns la o rată de contractare de 97%, am semnat peste 6.000 de contracte de finanțare prin PNDL și nu există localitate în țara asta fără a avea deschis cel puțin un șantier pentru dezvoltarea infrastructurii! De asemenea, cadastrul este un subiect la fel de important ca și cel al locuințelor! Discutăm, practic, de cadastrarea gratuită pentru o categorie de români care, din rațiuni economice și financiare, nu își pot înregistra suprafața aflată în proprietate, iar impactul la nivel rural este imens! Avem o alocare de 913 milioane euro și, în prezent, sunt înregistrate peste 11,6 milioane de imobile din totalul de 40 milioane existente; la finalul anului 2018, va fi înscris peste 70% din terenul agricol, iar la finalul anului 2019, va fi înregistrată întreaga suprafață (aproape 10 milioane de hectare de teren arabil)”, a precizat Stănescu.
Vorbind pe scurt despre obiectivele îndeplinite pe parcursul mandatului său, președintele PSD Olt, Paul Stănescu a declarat:
„Prin Compania Națională de Investiții, doar în acest an am inclus la finanțare 479 de obiective, iar anul trecut am finalizat 95 de obiective de investiții. Finanțăm 30 de cămine studențești (care totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituții de învățământ superior de stat, din 13 orașe cu centre universitare), investim în infrastructura sportivă necesară desfășurării, în condiții optime, a organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București (stadioanele Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf și Giulești). Toate aceste cifre vorbesc de la sine, sunt realități despre care unii au considerat că se pot amâna, dar eu am preferat să fiu omul faptelor! Poate, mai puțin al vorbelor, dar, cu siguranță, al faptelor, și le mulțumesc și pe această cale, tuturor colegilor din minister, alături de care am făcut până acum o echipă extraordinară! Nu retractez nimic din ce am spus public despre situația în care se află acum Partidul Social Democrat, pentru că sunt și rămân un om onest, care nu urmărește interese personale, ci salvarea României!
Când a prezentat raportul de activitate, la plecarea din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că a fost preocupat permanent de obiectivele cu impact la nivelul populației, iar prioritatea sa a constituit-o zona de sănătate, educație, locuire, apă și canalizare, fiindcă ”aceste priorități au rezultat din nenumăratele discuții cu primarii și cu președinții de consilii județene, pentru că trebuie să fim receptivi la nevoile cetățenilor”.
„Mă bucur că, în perioada mandatului meu, am reușit să inițiem procesul de elaborare/actualizare a standardelor de calitate și a standardelor de cost pentru serviciile publice descentralizate furnizate cetățenilor: pentru sănătate, educație, servicii comunitare de utilitate publică, ordine, siguranță publică și evidența persoanelor, asistență socială, cultură, tineret și sport și administrarea domeniului public și privat al unităților administrativ-teritoriale”, a mai spus Stănescu.
Paul Stănescu a ocupat funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și de vicepremier al României începând din octombrie 2017.

Lasă un răspuns