Marian Vasile invită Opoziţia să aibă un candidat comun pentru Primăria Slatina

PMP oct 2015 049- decupat 2

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Olt, Marian Vasile, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de astăzi, că invită partidele din Opoziţie interesate ca PSD-ul să nu câştige funcţia de primar al Slatinei să se aşeze la masă. La masa negocierilor. Propunerea liderului popularilor olteni a venit, mai întâi, pentru liberali, care reprezintă cel mai mare partid din opoziţia din Olt, extinsă, ulterior către celelalte partide.

Însă, Marian Vasile a început discuţiile întâlnirii cu ziariştii, făcând ironii la adresa pesediştilor care vor avea alegeri pentru preşedintele PSD, avându-l drept candidat unic pe Liviu Dragnea:

“Curând vor fi alegeri la PSD. Şi noi, cei de la PMP, avem destui oameni pregătiţi pentru a-i implica în acest proces al alegerilor, tocmai pentru a nu se mai întâmpla- Doamne, fereşte!-, ce s-a întâmplat la alte alegeri, când au votat oameni plecaţi din ţară sau morţi de pe cruce de prin Alexandria, de prin Teleorman. Noi, cei din PMP, dorim să venim cu observatori, tocmai ca PSD-ul să nu aibă probleme din punct de vedere electoral, să nu se mai fure voturi şi să se declanşeze pentru prima dată o stare de alegeri corecte în rândul celor de la PSD. Dacă dumnealor nu doresc, noi ne vedem de treaba noastră”.

Pentru că peste o săptămână liberalii olteni vor anunţa cine este cel mai bine clasat candidat al partidului pentru alegerile de anul viitor pentru Primăria Slatina, în sondajul efectuat cu o societate de profil, preşedintele Marian Vasile face propunerea unei alianţe cu un candidat unic al Opoziţiei pentru alegerile menţionate. Susţinerea să fie făcută de către toate partidele din Opoziţie, pentru cel mai bine clasat dintre candidaţii finali ai tuturor formaţiunilor politice, indiferent cine va fi acesta.

“Transmit un mesaj public copreşedinţilor PNL Olt, care, dacă vor dori cu adevărat ca Dreapta să câştige alegerile la Primăria Slatina, să se facă un sondaj între candidaţii partidelor noastre. După care să ne aşezăm la masă şi să discutăm cine va fi desemnat candidatul Alianţei, dacă va exista o alinaţă pe zona de Dreapta. Aştept o discuţie cu cei doi copreşedinţi. Noi avem încredere şi considerăm că cel mai bine clasat este candidatul nostru. Dar, dacă se va constata că altcineva se situează mai bine în opinia cetăţenilor din Slatina, suntem dispuşi să dialogăm pe această temă. De ani de zile PSD câştigă alegerile şi s-a considerat întotdeauna că este nevoie de o alianţă politică pentru a schimba coloratura politică de conducere în judeţul Olt. Este o propunere corectă, pentru cei care vor să îndepărtăm de la conducere PSD. Dacă sunt interesaţi, putem discuta absolut toate celelalte aspecte. Invitaţia de a discuta este adresată pentru tot ceea ce-nseamnă Opoziţie. Dar am adresat, în prima fază, invitaţia să discutăm PNL-ului, având în vedere faptul că este cel mai mare partid de pe Dreapta politicii. Şi-aş vrea să văd care este interesul celor de la PNL pentru a avea câştig de cauză în bătălia electorală din 2016”.

Daniela DENGHEL