Locuri de muncă în agricultură, în Danemarca şi Portugalia

         Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza la mijlocul lunii februarie 2016 în Oradea şi/sau Timişoara, o bursă a locurilor de muncă în sectorul agricol, la cules de mazăre – 400 locuri (300 locuri pentru Danemarca şi 100 locuri pentru Portugalia).

Durata contractului:

  • 1 iunie – 1 septembrie 2016 – lucru în Danemarca;
  • 1 martie – 1 iunie 2016 – lucru în Portugalia.

Program de lucru 6 zile/săptămână. Munca începe devreme dimineaţa şi se termină în jurul prânzului.646x404_fixed

Condiţii:

Pentru Danemarca: Cazarea se face în corturi aduse de lucrători; în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet . Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este 4,5 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. 

Pentru Portugalia: Cazarea se face în apartamente cu 1 – 4 camere, cu bucătărie, toaletă şi duş; de obicei stau 2 persoane într-o cameră. Taxa de cazare platită de lucrător/zi este de 2 euro şi nu acoperă costul gazului şi electricităţii, care trebuie plătit, conform consumului, de lucrător. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator. 

     Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com

Plata muncii:

-în Danemarca: este în funcţie de cantitatea culeasă. Salariul este în jur de 0.6 euro/kg +12,5% bani de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.

Mai multe informaţii despre impozite: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=44252&vId=0&lang=US;

-în Portugalia: este în funcţie de cantitatea culeasă. Salariul minim pe lună/persoană pentru 172 de ore de lucru este de 690 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg/lună, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,35 euro/kg, ca bonus la salariul minim. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei portugheze.

Transportul dus-întors în/din Danemarca sau Portugalia este în sarcina lucrătorului.

Cerinţe:   

-Vârstă minimă – 18 ani;

-Cunoştinţe de limba engleză – nivel minim;

-Muncă fizică grea, indiferent de climă;

-Experienţa în muncă agricolă constituie un avantaj;

-Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului; Toleranţă şi respect pentru colegii din echipă; Onestitate şi responsabilitate în toate situaţiile; Atitudine pozitivă pentru dezvoltarea abilităţilor şi contribuţie pozitivă în cadrul echipei.

Mod de aplicare:   

  Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk.  

 Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin e-mail de către angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate de către angajatorul danez se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor şi/sau Timiş.

Detalii referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate.

Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

 Termen limită de trimitere a CV-ului:  01.02.2016.

   INFORMAŢII SUPLIMENTARE: Pe site-ul ANOFM: www.eures.anofm.ro sau la sediul AJOFM OLT, str. Prelungirea Crişan, nr.2, Compartiment EURES, telefon: 0249/411002.