Liberalul Andrei Iordache vrea numărarea panseluţelor şi verificarea tuturor contractelor de concesiune ale Primăriei Slatina

DSCN3539WPreşedintele PNL Slatina, doctorul Andrei Iordache, a readus în discuţia publică o problemă arzătoare a slătinenilor. Aceea a calităţii apei.

Este cunoscut faptul că de ani de zile populaţia din municipiul reşedinţă de judeţ, Slatina, este nemulţumită de apa care curge la robinte.

Problema este foarte cunoscută la nivel judeţean şi, îmi place să cred, la nivel mult mai mare. Pentru că au fost nenumărate luări de poziţie în mediul public, precum şi nenumărate articole de presă acordate acestui subiect.

Nimic nu s-a schimbat. Ba da, nişte conducte şi nişte facturi care au devenit mai mari. Dar nu s-a schimbat nimic pentru populaţie, si anume, calitatea apei. Problema cea mai mare este că sunt persoane care nu pot folosi apa nici măcar pentru igiena personală, din cauza impurităţilor apei, care creează diverse iritaţii şi alergii. De unde ştiu? Simplu. Sunt una dintre acele persoane. Care trebuie să care apă cu bidoanele….

 

Compania de Apă Olt, locul cald al clientelei politice?

Doctorul Andrei Iordache, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi manager al Spitalului de Urgenţă Slatina, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că apa din Slatina nu este potabilă.

Sigur ca da, nimic nou.

Însă ceea ce a dorit să spună doctorul Iordache este faptul că există marea Companie de Apă Olt (CAO) care a accesat sume foarte mari de euro, care nu se regăsesc, privind cu ochiul liber, în investiţii menite să crească atât confortul, cât şi starea de bine a populaţiei.

Iordache a făcut referire la faptul că sunt folosiţi foarte mulţi bani pentru achiziţii care nu sunt în interesul cetăţenilor, doar în acela al unor persoane din conducerea instituţiei şi, după cum spune Andrei Iordache, şi din conducerea judeţului.

“În Slatina, după sute de milioane de euro investite, nu avem apă potabilă la chiuvetă, iar CAO cheltuie nejustificat sume exorbitante de bani pe maşini. Este inadmisibil, iar pe lângă semnalul de alarmă, noi, consilierii liberali, vom cere în cadrul Consiliului Local realizarea unui audit la CAO, un audit atât din punct de vedere financiar, precum şi al resurselor umane. Este de notorietate că, pe lângă cheltuielile diverse, CAO este şi locul unde se angajează multă clientelă politică”, a declarat Andrei Iordache.

 În cadrul conferinţei de presă, Andrei Iordache a mai vorbit despre faptul că organizaţia liberală pe care o conduce, PNL Slatina, este într-o perioadă de reorganizare, pe secţiile de votare din municipiu, urmând a se face o evaluare a activităţii şi o reaşezare, în vederea unei mai bune pregătiri pentru alegerile electorale parlamentare.

Concesionările- toate la control, vor liberalii

De asemenea, aşa cum a mai spus, în şedinţele Consiliului Local Slatina consilierii vor amenda şi aduce în discuţie “toate derapajele şi tentativele de furt” ale noii conduceri a Primăriei Slatina. Pe lângă faptul că vor iniţia un proiect de hotărâre pentru ca în zona Gării, la fosta unitate militară, să fie realizat un parc, fiindcă “plecăm de la realitatea că Slatina este un oraş poluat, cu industrie mare şi mică, unde spaţiile verzi sunt puţine”.

Cele mai important aspect pe care liberalul Iordache l-a precizat în conferinţa de presă a fost acela că vor solicita, membrii PNL Slatina, rezilierea tuturor contractelor păguboase pe care Primăria Slatina le are cu mai multe firme. Cele mai multe dintre ele de notorietate, ca urmare a problemelor pe care Direcţia Naţională Anticorupţie le-a anchetat.

“Vom cere analizarea contractelor de concesiune pe care primăria le are semnate pe perioade de 15 – 20 – 25 de ani. În principiu suntem pentru rezilierea acestor contracte Evident, când iei aceste decizii, trebuie să ai şi o analiză în parte pe fiecare contract. N-aş invoca raportul Curţii de Conturi, dar aş apela la organele de cercetare penală. Şi dacă aş vrea să întăresc presupunerea noastă, fiindcă va fi făcută o propunere şi în CL, aş vrea ca analiza să fie făcută de cineva din afara Primăriei şi să fie făcute de profesionişti. Noi am cerut şi avem date că în lunile ianuarie, februarie şi martie Primăria Slatina a plătit în continuare firmei Rupiah pentru flori, spaţii verzi, etc în medie 9 – 10 miliarde lei vechi pe lună. Mi se pare puţin straniu sau nu foarte în regulă ca în continuare să plăteşti aceleaşi sume unei societăţi  aş zice eu, dubioase, societate care apare în referatele DNA. Vom propune în Consiliul Local ca tot ce înseamnă circuit în derularea contractului cu Rupiah şi cu toate celelalte contracte de concesiune să fie urmărite, de la câţi metri pătraţi de iarbă s-au dat, etc… inclusiv recepţia, facturarea, tot”.

Corturi liberale anticaniculă

Pentru că este o perioadă foarte caldă şi canicula pare să se instaureze, liberalii doresc să ia o măsură prin care să fie alături de slătineni, dar şi în mijlocul lor. Aceştia doresc să amplaseze mai multe corturi anticaniculă, aşa cum le-au numit, în mai multe zone din oraş, pentru a acorda primul ajutor slătinenilor şi pentru a le oferi apă rece. Ei au făcut în acest sens o solicitare adresată Primăriei Slatina, care speră să fie aprobată în timp util.

„Azi am făcut o cerere către primărie să ne dea aprobarea pentru instalarea unor corturi anticaniculă, pe perioada verii, în diverse zone ale oraşului. Noi am trecut şi zonele, dar am şi menţionat că dacă în acele zone sunt alte priorităţi ale primăriei, ne pot acorda în orice zonă din oraş. Doar să fie pe suprafaţa oraşului Slatina (n.r.- yambind ironic). Este vorba de corturi anticaniculă în care vor fi voluntari, apă potabilă, punct de prim ajutor şi aşa mai departe. Sper să primim acest acord într-un timp rezonabil pentru că e una dintre soluţiile bune pentru Slatina”, a mai afirmat Andrei Iordache.

Daniela DENGHEL