„Iohannis vrea un nou mandat şi aruncă România în criză!”

Deputatul oltean, Marius Iancu, l-a atacat dur pe pagina sa de socializare pe preşedintele României, Klaus Iohannis, că foloseşte acelaşi scenariu pentru căderea Guvernului Dăncilă ca în cazul Guvernului Ponta, că se foloseşte de PNL şi liderul acestuia, Ludovic Orban, totul în scopul asigurării unui nou mandat.

Marius Iancu

Deputatul afirmă că scenariul din anul 2015 de la căderea Guvernului Ponta este pus din nou în aplicare, cu ajutorul PNL, chiar dacă actuala guvernare a condus la creşterea economică a ţării şi la creşterea nivelului de trai al populaţiei.

“Dacă mulţi nu au crezut că evenimentele din 2015 care au dus la căderea Guvernului condus de Victor Ponta, guvern legitim, învestit prin votul românilor a fost un scenariu bine pus la punct de preşedintele Iohannis şi cei care îl susţin, acum avem dovada clară. 
Dacă preşedintele vrea „guvernul lui”, cere de câteva ori demisia premierului în funcţie, de cinci ori în cazul lui Victor Ponta, de trei ori în cazul Vioricăi Dăncilă, iar apoi cineva face plângere penală împotriva premierului. Guvernul Victor Ponta a fost dat jos printr-o înscenare judiciară, făcută de DNA, premierului Ponta care a fost demontată în instanţă. Guvernarea s-a pierdut, România şi-a stopat creşterea economică şi acum, în plină creştere economică record a României, când românii au mai mulţi bani în buzunare şi puterea de cumpărare şi nivelul de trai au crescut vizibil, Iohannis face acelaşi joc murdar cu ajutorul PNL şi vrea să dărâme un guvern legitim pe care românii l-au mandatat cu un număr foarte de mare de voturi ca să guverneze”.

Deputatul Marius Iancu menţionează faptul că liderul liberal, Ludovic Orban, este doar o marionetă a preşedintelui Iohannis care, retoric vorbind, se foloseşte de un scenariu cu implicaţii juridice pentru a obţine un nou mandat în fruntea ţării.
“De ce nu trebuie să guvernăm în interesul românilor şi al României? De ce preşedintele Iohannis şi săgeata lui, Ludovic Orban se folosesc de politica externă a României pentru a da jos un Guvern? 
Sunt Iohannis şi PNL antiamericani şi vor să schimbe strategia de politică a României? Aceste lucruri nu le putem şti pentru că Iohannis a refuzat, în campania electorală din 2015, să vorbească despre politică externă. Din cuvintele asociate „penali”, „evrei” şi „americani” înțelegem că dorinţa preşedintelui în materie de politică externă este alta şi are nevoie, din nou, de „guvernul meu” de marionete care să stopeze, din nou, creşterea economică şi dezvoltarea României, şi de procurori care să îi înlăture adversarii politici. 
Aşa vrea să îşi asigure Iohannis un nou mandat, prin reclamaţii la Curtea Constituţională, plângeri penale, cătuşe, ameninţări, aruncând România într-o criză pe plan extern?”