”Guvernarea liberală nu are soluții și nici programe pentru antreprenorii români și îi aruncă în agonie și faliment”

Senatorul de Olt și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, acuză guvernarea liberală de minciună și ură, că nu are soluții și nici programe pentru antreprenorii români și de incompetență în gestionarea pandemiei.

PSD a depus în Parlament o moțiune simplă împotriva actualului ministru al Finanțelor, pe care îl acuză că îngroapă economia românească, întrucât nu susține firmele românești în această perioadă grea cauzată de pandemie și a blocat schema de granturi pentru investiții în schimb este preocupat de vânzarea companiilor de stat.

”Claudiu Năsui este cel despre care Florin Cîțu a spus în februarie 2020, pe atunci ministru de Finanțe, că i-a aprobat o serie de amendamente la buget, chiar dacă n-au fost în interesul românilor. Invit pe oricine să redescopere această dezvăluire și cum mimează, astfel, ”transparența” acest ministru al USR, la pachet cu toată guvernarea liberală plină de ură și minciună.

Cu acest ministru al Îngropării Economiei Românești, societatea nu-și va reveni, din păcate, prea curând. Am văzut cu toții ce răspunsuri de politician păpușat a dat la moțiunea simplă și nicidecum demne de un ministru. N-a prezentat nici SOLUȚII și nici PROGRAME pentru salvarea antreprenorilor români și a economiei.

Moțiunea simplă pe care am depus-o și pe care am votat-o în Senat împotriva acestui ministru, care are ca obiectiv îngroparea economiei românești, este un avertisment că useriștii nu fac nimic pentru repornirea și finanțarea economiei românești. În loc să pună bețe-n roate crizei economice și problemelor cu care se confruntă antreprenorii, a pus mai degrabă piedici firmelor românești, îngropate în datorii și fără speranță că acest guvern va mai face ceva bun. Industria HORECA a fost batjocorită, abandonată, hărțuită și parțial închisă.

Să blochezi programele de stimulare și susținere a industriei și a firmelor românești, să scoți la vânzare, într-o perioadă de criză, companiile de stat, să blochezi schema de granturi pentru investiții sau să elimini voucherele de vacanță, și multe alte măsuri iresponsabile, această viziune nu se numește nici mai mult, nici mai puțin decât Crimă Economică.”, a precizat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Senatorul oltean, Paul Stănescu, a declarat că, în loc să se preocupe de realitatea gravă cu care ne confruntăm, în principal privind problemele grave din sănătate, coaliția aflată la guvernare dă vina pe ”greaua moștenire” lăsată de PSD în încercarea de a-și ascunde incompetența: 

Când
au ajuns la guvernare, liberalii și useriștii au încercat să
arunce vina asupra PSD pentru toate motivele care le-au trecut prin
minte. Și-au ascuns atunci nepriceperea invocând greaua moșternire.
Dar iată cine sunt ei: Zero măsuri pentru economie, plus
incompentență în gestionarea pandemiei. Din păcate pentru români,
”eficiența liberal-useristă” se vede cam așa: în valul al
treilea, locurile la ATI sunt ocupate, numărul celor infectați
crește, responsabilitatea pentru incendiile din spitale este băgată
sub preș, medicii și personalul medical din centrele de vaccinare
nu și-au primit banii, campania de vaccinare este haotică, iar
românii sunt puși să alerge zeci sau sute de kilometri pentru un
vaccin.