Deputatul Marius Iancu: ”ȚARA NIMĂNUI! SISTEMUL MEDICAL, ÎN COLAPS!„

 

 

 

 
 
Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, este revoltat de faptul că guvernarea de dreapta a țării nu a gestionat cum trebuia criza din Sănătate generată de pandemie, România ajungând pe primele locuri din lume la numărul de morți zilnic și pe penultimul loc la vaccinare, dar în schimb guvernul demis Cîțu se laudă că a dat bani spitalelor, însă aceștia reprezintă, după cum susține parlamentarul, fonduri pentru decontarea serviciilor medicale. 
 
Parlamentarul susține că pentru pacienții Covid Spitalul Județean Slatina a primit bani numai de la Consiliul Județean Olt. 
De asemenea, mai spune că guvernanții au închis spitalele publice, fără să se gândească la bolnavii care au alte boli decât Covid, și nu apelează la spitalele private care dispun de paturi și personal și care sunt dispuse să se implice în tratarea pacienților Covid.
 
 
 
”Sute de români mor zilnic, în spitalele din România pentru că Guvernul demis Cîțu nu a fost în stare să pregătească unitățile medicale pentru valul 4 și nici să accelereze campania de vaccinare.
   Zero soluții, zero fonduri alocate pentru spitalele din județul Olt, de la Ministerul Sănătății care a fost condus de USR, adică de cei care vor acum să guverneze România și se prezintă ca „salvatori”…din nou!
  În timp ce spitalele sunt adevărat bombe cu ceas, oamenii mor, unii dintre ei pentru că nu au loc la ATI sau la oxigen, Guvernul demis Cîțu se laudă că da bani unităților medicale, fonduri care sunt de fapt cele pentru decontarea unor servicii medicale care nu se mai pot face acum în pandemie, și nu pentru pacienții COVID-19.
 
De exemplul, Spitalul Județean de Urgență Slatina cheltuie lunar 500.000 lei pentru tratarea pacienților COVID-19, numărul lor fiind dublu față de anul trecut, în primele etape ale pandemiei, dar prin Programul Național i se aloca sub 200.000 lei.
Ca și anul trecut, singurele fonduri pe care Spitalul Județean de Urgență Slatina le-a primit pentru pacienții COVID-19 sunt cele de la Consiliul Județean Olt.
 
Iar la nivel național, criza sanitară depășește orice imaginație!
România ocupă locul 5, în lume, ca număr de decese, în ultima săptămână!
România este în primele 10 țări din lume ca număr de cazuri, de decese sau pacienți cu forme grave.
Pe 12 octombrie s-a înregistrat cel mai mare număr de decese, de la începutul pandemiei, 442 de oameni, România ocupând locul 3, după SUA și Rusia!
În ultimele 7 zile, au murit 1200 de oameni!
România este pe penultimul loc la vaccinare, cu o rata de sub 30% din populație vaccinata cu schema completă. Un alt eșec al Guvernului Cîțu PNL și USR!
 
Nu au avut și nu au nicio soluție.
Închid spitalele publice, dar nu se gândesc la bolnavii cronici.
Statul nu folosește cele 159 de spitale private care sunt dispuse să pună la dispoziție infrastructura și personalul medical dacă serviciile le-ar fi decontate, pentru preluarea pacienților non-COVID, așa cum se întâmplă în Austria!
Și în timp ce am ajuns în situația Italiei de acum un an, demisul Cîțu ne aruncă praf în ochi, comunicate cu cifre mari menite să arate cât de bine finanțat e sistemul medical, chiar și în pandemie.
În realitate, scapă cine are zile…”, a declarat deputatul Marius Iancu.