Deputatul Marius Iancu: ”Suntem alături de părinți!”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a făcut câteva precizări cu privire la amânarea repornirii activității școlare și preșcolare până la toamnă, care, după ieșirea din starea de urgență și întoarcerea la serviciu a părinților, înseamnă o mare problemă pentru multe familii. Marius Iancu consideră că guvernul liberal nu este conectat la realitate și menționează că  PSD va adopta în Parlament un act normativ care le va permite părinților să rămână acasă cu copiii, până la deschiderea școlilor.
Iancu_Marius decupat
 

”Nu poți să iei decizia de a nu mai deschide grădinițele și școlile până la toamnă, fără să te gândești la un lucru foarte simplu- cine va sta acasă, cu copiii, dacă părinții se întorc la serviciu, după 15 mai?
În sfârșit, Iohannis a ajuns la concluzia PSD că este un risc să deschidă școlile și că propunerile de protecție a elevilor, făcute de ministrul Educației sunt inutile și elevii și profesorii se vor îmbolnăvi masiv.
Dar anunțul a fost făcut în grabă, fără o analiză a situației și fără soluții pentru viitor.
Așa că, milioanele de părinți din România se află din nou, în situația de a nu ști cu cine să lase copiii.
PSD este și acum alături de părinții care rămân acasă pentru a-și supraveghea copiii minori și care riscă să rămână fără indemnizația de 75% din salariu după încetarea stării de urgență.
Guvernul PNL nu reușește să înțeleagă situația acestor părinți care acum nu își pot duce copiii la bunici, având în vedere riscul mare de infectare.
Soluțiile sunt simple, dar pentru a le găsi trebuie să fii conectat la realitate, să îți pese de fiecare categorie de cetățeni.
Așa cum la începutul crizei, PSD a elaborat un proiect de lege care prevedea compensația de 75% pentru unul dintre părinți care rămânea acasă pentru îngrijirea copilului, proiect copiat de PNL și transpus într-o ordonanță, avem soluții și acum.
Dacă PNL va bâjbâi din nou prin legislație și nu va înțelege că trebuie să rezolve urgent această problemă, PSD va adopta în Parlament un act normativ care să permită părinților să rămână acasă, alături de copii, până la deschiderea școlilor.
Și facem acest lucru pentru că nouă ne pasă.
Suntem alături de părinții și de copiii care au nevoie de sprijin, în acestă perioadă grea!”