Deputatul Marius Iancu: ”Investim în Sănătate, investim în viitorul României!”

 

Marius Iancu, deputatul PSD de Olt, vorbește despre importanța pe care partidul din care face parte o acordă sănătății populației, astfel asiguranadu-se un viitor ”sănătos” națiunii române.

marius-iancu-li
Parlamentarul oltean precizează că bugetul alocat Sănătății de către PSD este cel mai mare de la Revoluție încoace, fiind mărite salariile personalului medical și sumele necesare achiziționării vaccinurilor:
”În guvernarea PSD, Sănătatea a avut cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, de 50 miliarde lei, reprezentând 5% din PIB. 
Medicii au avut cele mai mari cresteri salariale, de două sau trei ori mai mari față de cât câștigau în 2017.
Sumele utilizate pentru achiziționarea de vaccinuri s-au triplat în acest an și s-au dezvoltat noi programe care sa susțină tratamentele pentru boli grave. ”
Totodată, deputatul Marius Iancu menționează că s-au făcut și se fac investiții importante în spitale și unități sanitare, dând exemplu județul Olt unde, împreună cu Consiliul Județean Olt, condus de un alt tânăr social-democrat, președintele Marius Oprescu, nu doar că se realizează lucrări la spitalele din Slatina, Scornicești și Schitu Greci, dar se redeschide unitatea medicală din Drăgănești- Olt, închisă de PDL.

”Sănătatea este un domeniu prioritar atât pentru Consiliul Județean Olt, cât și pentru guvernarea PSD. De aceea, investițiile în renovarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Slatina continuă și în 2019.
Consiliul Judetean Olt a alocat peste 20 milioane lei pentru reabilitarea Blocului medical, construirea pasarelelor de legătură între Pavilionul Central și Pavilionul medical, reabilitarea termică a Blocului Central, finalizarea reabilitării și modernizării Blocului Materno Infantil, dar și modernizarea secției de Pneumologie Scornicești.
Investițiile vor continua și la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, una dintre cele mai moderne unități de profil din țară unde se va înființa o secție de Geronto Psihiatrie și Adictii, Consiliul Județean Olt alocand suma dr 1,7 milioane lei.
CJ Olt are în programul de investiții și reabilitarea Policlinicii Vechi, pentru care a fost alocată suma de 1,1 milioane lei.
Consiliul Județean Olt va redeschide, în curând, și unitatea medicala din Drăgănesti Olt, închisă de guvernarea PDL. Aici va funcționa un Ambulatoriu de specialitate modern care va asigura asistență medicală pentru 20.000 de locuitori din întreaga zonă”, a precizat deputatul Marius Iancu.