Deputatul Marius Iancu: „Am dat aviz pozitiv pentru dublarea primei de activare pentru şomerii înregistraţi care se angajează” 

Tânărul deputat PSD de Olt, Marius Iancu, a făcut cunoscut faptul că Legislativul se preocupă de luarea unor măsuri pentru stimularea încadrării în muncă a persoanelor înregistrate ca fiind șomere.

marius-iancu-li


Astfel, s-a ajuns la concluzia că o măsură de stimulare ar fi aceea financiară și, prin urmare, parlamentarii din comisia de specialitate din Camera Deputaților au dat aviz favorabil în acest sens: 
„Am dat aviz, în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, Proiectului de Lege privind aprobarea OUG 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă. Acest act normativ prevede majorarea primei de activare de la 500 lei la 1.000 lei pentru șomerii înregistrați care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel putin trei luni”. 
Marius Iancu a precizat că și angajatorii care încadrează în muncă persoane din grupuri vulnerabile vor beneficia de subvenții mărite:
„Se majorează cuantumul subvențiilor acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, absolvenți, persoane cu dizabilitati, șomeri peste 45 de ani, la 2.250 lei, timp de 12 luni. Primesc 2.250 lei pe lună și angajatorii care încheie contracte de ucenicie sau stagiu”.
Parlamentarul a adăugat că scopul acestui proiect legislativ este reducerea deficitului de forță de muncă și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite care să îi convingă pe tineri să rămână să muncească în România.