Deputatul Emil Albotă: ”Intrarea la guvernare nu s-a făcut pe un covor nou-nouț, ci pe un val uriaș de așteptări și nevoi”

 

 

 

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă a declarat că românii au mari așteptări de la PSD și că social-democrații și-au asumat mai multe măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor.

 

 „PSD și-a asumat responsabilitatea guvernării, iar miniștrii social-democrați pregătesc primul pachet de măsuri sociale menite să diminueze efectele încă greu de cuantificat ale pandemiei. Intrarea la guvernare nu s-a făcut pe un covor nou-nouț, ci pe un val uriaș de așteptări și nevoi. Astfel, în centrul programului de guvernare, se află oamenii și veniturile acestora”, a spus Emil Albotă.

 

Tânărul deputat de Olt a precizat că PSD a identificat banii necesari aplicării măsurilor sociale care se vor aplica în perioada imediat următoare, astfel încât sărbătorile de iarnă ale oamenilor să nu fie umbrite de neajunsuri.

 „În acest sens, deși fosta „ministresă”, a se citi Turcan, a acuzat că nu mai sunt bani de pensii și alocații pentru că șeful său de partid ”e în stare să-i joace la poker”, noul ministru PSD a găsit banii necesari și a făcut, la timp, rectificarea bugetară, astfel încât copiii și pensionarii să-și primească alocațiile și pensiile cuvenite, fără întârzieri, acum, în prag de sărbători. Veștile bune pentru seniori vizează creșterea pensiei minime la 1000 lei, creșterea punctului de pensie la 1586 lei și a treisprezecea pensie, pentru veniturile sub 1600 lei”, a adăugat  Emil Albotă.

 

Un alt punct esențial rezolvat de PSD, a mai spus deputatul Albotă, în mai puțin de o săptămână, de la preluarea mandatelor de miniștri, a fost adoptarea de urgență a procedurilor pentru aplicarea legii, prin care românii să beneficieze imediat de plafonarea tarifelor la gaze și electricitate și de compensarea facturilor.

 

De asemenea, nu în ultimul rând, Agricultura a fost întotdeauna o prioritate în programul PSD de guvernare, iar proaspătul ministru a suplimentat bugetul pentru subvenții și a anunțat reluarea programului TOMATA – un program îmbrățișat de legumicultorii români, care a asigurat scăderea importurilor și creșterea legumelor românești.

 
…………………………..