Deputatul Emil Albotă condamnă lipsa de reacție și atitudine a premierului Cîțu după ofensa adusă României de președintele Ungariei

Deputatul oltean Emil Albotă condamnă faptul că, după ce președintele Ungariei a comparat anexarea Crimeei cu situația Transilvaniei premierul Florin Cîțu nu a luat atitudine, dar nici un alt oficial român.

Parlamentarul consideră că premierul Cîțu este incapabil să apere interesele României, că prin lipsa de reacție sunt minimalizate eforturile diplomaților români și că, astfel, este adus un afront strămoșilor noștri care au luptat pentru întregirea neamului românesc.      

”Tratatul de la Trianon a consfinţit la nivel juridic internaţional încheierea păcii Puterilor Aliate şi Asociate cu Ungaria la finalul Primului Război Mondial. Prin acest tratat internaţional s-a recunoscut ceea ce românii din Transilvania şi Banat au hotărât la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia, unirea cu ţara mamă, România.

O lecție scurtă și ușoară de istorie, la care dacă premierul ar fi participat, ar fi putut cunoaște adevărul istoric și ar fi putut combate declarația halucinantă a unui președinte revizionist.

Tăcerea asurzitoare a oficialilor români față de ofensa gravă adusă țării noastre de către președintele Ungariei, care a comparat anexarea Crimeei, un act de agresiune nerecunoscut de nicio țară democratică, cu situația Transilvaniei, stabilită în urma unui tratat de pace, este mai durerosă decât declarația în sine.  

Este fără precedent și șocant să nu iei atitudine în fața unei astfel de afirmații, în condițiile în care ai asistat, alături de ministrul de externe, la summitul de la Kiev la care au participat șefi de stat şi de guvern, miniştri ai afacerilor externe şi ai apărării, precum şi reprezentanţi de nivel ai Uniunii Europene şi ai altor organizaţii internaţionale.  

Cîțu ne arată, încă o dată, incapacitatea acestei guvernări de a apăra interesele naționale, iar prin atitudinea inertă minimalizează toate eforturile diplomatice ale predecesorilor săi, care au luptat pentru idealurile naționale.  

Pasivitatea autorităților române mi se pare un atentat la demnitatea națională, un afront adus memoriei înaintașilor noștri care au luptat pentru întregirea națională. Transilvania a fost, este și va fi pământ românesc și reprezintă voința unanimă a românilor de ieri și de azi.

  Elev mediocru, care a luat 4 la examenul de treaptă și a ratat doi ani consecutivi admiterea la facultate, Cîțu ne dovedește singur că nu poate reprezenta România nici pe plan extern, nici pe plan intern.

Un premier care nu știe cât costă o pâine în țara pe care o guvernează și numește un prieten de pahar ministru al finanțelor, care la rându-i nu știe cât este inflația sau salariul minim, va fi consemnat de istorie ca cel mai slab și antiromân prim-ministru al României.”, a declarat deputatul Emil Albotă.