Deputatul de Olt Mihai Niță :   „Nu facem alianțe care să conducă la dispariția partidului”

01.09.2020
 Deputatul Mihai Niță, președintele Filialei Olt a Partidului Pro România, i-a avut alături, în cadrul conferinței de presă susținute la sediul din Slatina al organizației județene, pe președintele Filialei municipiului Caracal, Octavian Stănescu, și pe secretarul executiv al PRO România Olt, Gheorghe Udrescu. Aceștia au prezentat stadiul pregătirilor PRO România Olt pentru alegerile locale ce au fost amânate din luna iunie pentru data de 27 septembrie 2020.
Pro Romania- M Nita- G Udrescu- O Stanescu 2

 
Președintele Niță Mihai a menționat că în cele 79 organizații locale înființate până în prezent la nivel județean, s-au format echipe de nădejde, cu un număr apreciabil de aderenți, capabile să furnizeze surprize pe scena politică, continuând procesul de înființare a organizațiilor locale PRO România în toate localitățile județului Olt.
Partidul este unul tânăr, care se dezvoltă dar, cu toate acestea, deputatul Mihai Niță a spus că ”până în acest moment, sondajele de specialitate indică o cotă de 11% din intențiile de vot ale populației în favoarea partidului PRO România. Această situație favorabilă se explică, în mare parte, prestației susținute a președintelui PRO România, Victor Ponta. Domnia-sa a devenit cel mai important reprezentant al Opoziției, capabil să reacționeze la guvernarea dezastruoasă a liberalilor lui Werner Iohannis, ceea ce a rezonat pozitiv în convingerile cetățenilor”.
Parlamentarul speră ca Filiala Olt a partidului să-și adjudece, în urma scrutinului electoral din toamnă, circa 200 de locuri în consiliile locale, 4 consilieri județeni și minim cinci consilieri municipali la Slatina, existând șanse mari ca 5 – 6 candidați susținuți de organizații locale puternice să devină primari, doi dintre aceștia fiind deja primari în funcție, la Scornicești și Leleasca.
Liderii Biroului Județean ai Partidului Pro România Olt au fost anunțat că cei care vor candida pentru fotoliile de primar ale orașelor si municipiilor sunt: la Slatina – Marius Bălașa, la Caracal – Octavian Stănescu, la Corabia – Ștefan Pârlea, la Scornicești – Ion Prioteasa, la Drăgănești Olt – Narcisel Prundeanu, la Piatra Olt – Gheorghe Udrescu, la Balș – Silviu Pendiuc, la Potcoava – Ion Iordan.
La rândul său, candidatul la Primăria Caracal, fostul viceprimar al municipiului, Octavian Stănescu, a prezentat programul său dedicat caracalenilor, pe care l-a intitulat Manifestul pentru Caracal și care cuprinde 10 obiective prioritare destinate concetățenilor pentru interesele cărora militează.
Legat de zvonul că deputatul PSD Dan Ciocan ar dori să treacă la PRO România, dumnealui a dat asigurări că este un simplu zvon, iar președintele Niță Mihai a confirmat că nimeni nu va fi impus de la centru în conducerea organizațiilor locale ale partidului.
 
Cât privește presupusele alianțe cu alte partide, liderul PRO România Olt a mai declarat: „Nu facem alianțe care să conducă la dispariția partidului”. Alianțele postelectorale reprezintă altceva, căci este vorba despre crearea unor majorități în consiliile locale, pe care le vom negocia cu oricare alt partid.
„Ne pregătim temeinic pentru alegerile prezidențiale din anul 2024, când domnul Victor Ponta, singurul lider politic capabil să reînvie speranțele românilor într-o țară prosperă, să devină Președintele României”, a mai adăugat președintele PRO România Olt, deputatul Mihai Niță.