Deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu speră că ministrul Agriculturii se va răzgândi după ce ”a votat împotriva românilor”

   

Deputatul caracalean Adrian Ionuț Chesnoiu îl acuză pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, că a votat împotriva amendamentelor la Bugetul de stat care prevedeau acordarea despăgubirilor pentru secetă producătorilor agricoli, punând mai presus interesul său politic și anihilând șansele ca România să își asigure produsele agro-legumicole din producția națională, lucru ce va conduce la falimentarea în masă a fermierilor și la punerea în pericol a siguranței alimentare din țara noastră.  

  <<“ Ministrul” Agriculturii a votat împotriva agricultorilor români! Cel care ar trebui să apere interesele agriculturii românești, să susțină munca fermierilor români, prin intermediul căreia România s-ar poziționa ca o forță printre țările Europei, ne-a demonstrat încă o dată că în fața interesului politic nu mai există nimic.

Senatorul Adrian Oros – pentru mine și fermieri nu mai poate fi considerat ministrul Agriculturii – a votat împotriva amendamentului depus la Legea Bugetului pentru acordarea despăgubirilor pentru secetă.

Practic, senatorul PNL Adrian OROS, susținut de parlamentarii coaliției de guvernare, a votat astăzi pentru falimentarea a zeci de mii de fermieri români. PNL-USR+ pun cruce producției agricole autohtone, lăsând securitatea alimentară a românilor la mâna importatorilor.

România, una din puținele țări care are capacitatea de a-și asigura din resurse interne necesarul de alimente, în perioade de criză, devine astfel, sub guvernarea PNL-USR+, dependentă de țări pentru care era, nu demult, exportator constant de produse agroalimentare.

Nu mai vorbim de gustul amar al minciunilor si promisiunilor electorale, prin care senatorul Adrian OROS alături de ceilalți lideri PNL, și-au asigurat voturile pe 6 decembrie!>>, a susținut deputatul PSD de Olt.  

 

Deputatul caracalean crede că dacă Adrian Oros ar fi votat ca ministru al Agriculturii nu ar fi ajuns să voteze împotriva familiei sale de fermieri punând mai presus interesul de partid sau chiar propriul scaun și speră ca săptămâna viitoare să se răzgândească și să-și convingă colegii de partid din Parlament să voteze amendamentele pentru Agricultură.    

”Conducerea PSD, dar și toți colegii mei deputați și senatori, am înțeles cât de important este acest amendament pentru fermieri și am sperat, că dincolo de culoarea politică, toți înțelegem că fără susținere distrugem agricultura și agricultorii români.

Au înțeles-o și parlamentarii AUR care au votat pentru acest amendament, au înțeles și alți 4 parlamentari ai Puterii, care s-au abținut, dar nu a înțeles-o cel care se vrea a fi “ministrul Agriculturii”!

Rezultatul votului a fost: 21 pentru ( PSD +AUR), 21 împotrivă (PNL, USR+, UDMR), 4 abțineri (PNL, USR+).  

Dar sunt convins că dacă senatorul Adrian OROS ar fi ieșit din logica absurdă a interesului său de partid și ar fi votat ca ministru al Agriculturii, atunci și alți parlamentari ai puterii ar fi votat pentru interesele fermierilor!

Poate se va răzgândi la ședința de plen și va realiza că a vota împotriva fermierilor, ale căror interese le reprezintă, echivalează cu o crimă împotriva familiei sale!

Pentru că da, domnule OROS, fermierii ar trebui să fie familia dumneavoastră, nu interesul de partid!

Poate azi v-ati salvat scaunul de ministru, dar v-ați pierdut definitiv funcția de “MINISTRU AL AGRICULTURII”!

Aveți timp să reflectați până marți, când le puteți cere colegilor dumneavoastră de coaliție, de la tribuna Parlamentului României, să voteze amendamentul pentru despăgubiri!” (D.D.)