“Cristian Bircea, viceprimarul Municipiului Slatina,  boicotează o acţiune caritabilă a PNL”

Aceasta este acuzaţia care i se aduce de către foştii săi colegi de partid viceprimarului slătinean Cristian Bircea.

După ce a plecat din Partidul Naţional Liberal Olt, împreună cu fostul preşedinte al filialei Olt a PNL, Ioan Ciugulea, Cristian Bircea a intrat în noul partid al fostului premier al ţării, Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator, care a avut o viaţă foarte scurtă, Cristian-Bircea--noul-viceprimar-al-Slatinei 2acesta fuzionând cu Partidul Conservator şi formând un partid nou în România, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, adică ALDE (denumire de partid europenizat- Alliance of Liberals and Democrats for Europe).

Fiindcă ar fi uitat de unde a plecat şi fiindcă le pune beţe-n roate, liberalii olteni nu pot să-i ajute pe semenii noştri de dincolo de Prut. În comunicatul de presă primit la redacţie se mai menţionează:

Partidul Naţional Liberal, prin organizaţiile judeţene de tineret, a demarat o campanie de strângere de cărţi pentru a fi donate românilor din diaspora, în special celor din Republica Moldova, campanie care poartă denumirea “Suntem români. Citim româneşte”.

În acest sens, am solicitat Primăriei Municipiului Slatina eliberarea unei autorizaţii în vederea amplasării unui cort unde tinerii liberali să desfăşoare această campanie la care să participe si cetăţenii municipiului care doresc să doneze o carte acelora care locuiesc în afara graniţelor ţării.

Suntem uimiţi de răspunsul viceprimarului Cristian Bircea care pune semnul egal între această acţiune de sprijin şi ajutor pentru fraţii nostri din afara graniţelor ţării, actiune de promovare a limbii române şi “activităţile de comerţ” – aşa cum se menţionează în adresa de răspuns către filiala noastră, precum şi de solicitările pecuniare pentru desfîşurarea acestei acţiuni.

Acest răspuns halucinant, efectiv un adevarat boicot împotriva acestei acţiuni, vine la o zi după ce, în capitala Republicii Moldova, 50.000 de oameni au ieşit pe străzi cerând unirea cu România.

Şi punem întrebarea firească: este rea voinţa, obedienţă, slugărnicie sau pur şi simplu, frustrare?!

La fel cum ministrul Rus a constatat că românii din diaspora au “nevestele curve şi copiii golani”, mergând pe aceeaşi linie, viceprimarul Bircea consideră că aceştia nu au nevoie de cărţi.

PSD-ul şi slugile lui politice îi sfidează în continuare pe românii din diaspora aşa cum au făcut-o la alegerile din noiembrie 2014, atunci refuzându-le dreptul la vot, acum refuzându-le dreptul la identitatea naţională, la lectura în limba maternă, refuzând să ia în considerare că românii din diaspora produc un sfert din PIB-ul României”.