Consiliul Judeţean Olt a organizat o întâlnire de lucru cu primari şi secretari de stat privind accesarea fondurilor europene

Conducerea Consiliului Judeţean Olt a organizat recent, în sala Europa a instituţiei, o şedinţă de lucru cu privire la promovarea oportunităţilor de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, Programului Operaţional Sectorial de Mediu şi Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

DSC03194 m

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, au fost gazdele întâlnirii dintre primarii din judeţul nostru, prezenţi în număr mare, şi oficiali ai instituţiilor de stat cu competenţe în domeniu.
Este vorba despre: Daniel Botănoiu- secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Dan Manolescu- secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Anne-Rose-Marie Jugănaru – secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Camelia Ionescu – director al departamentului de implementare proiecte sin cadrul Administraţiei Fondului de Mediu, Romulus Duică- director general adjunct, Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (sau mai pompos, director general al DGDR AM-PNDR, adică al Direcţiei Generale de Dezvoltare Rurală- Autoritate de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), Popescu Denisa – Agenţia de Dezvoltare Sud- Vest Oltenia (ADR S-V Oltenia), Florin Barbu – director general ANIF, precum şi deputaţii de Olt Florin Iordache- (şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor), Emil Moţ, Virgil Delureanu, Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan.
Au fost prezentate noile ghiduri ale solicitantului, axele prioritare, principiile generale şi specifice de eligibilitate, obiectivele finanţabile, beneficiarii potenţiali ai programelor, dar şi modificările aduse de noul cod fiscal şi categoriile de proiecte finanţate de Administraţia Fondului de Mediu.
Edilii judeţului Olt au primit clarificări faţă de problemele întâmpinate în accesarea fondurilor europene atât în actualul exerciţiu bugetar, cât şi în cel viitor, au transmis propuneri de îmbunătăţire şi simplificare a procesului de accesare a fondurilor europene, vizând partea de cofinanţare.
”Cred în oportunitatea unei asemenea întâlniri de lucru pentru a fi clarificate lucrurile, pentru că viitorul dezvoltării UAT-urilor noastre sunt fondurile europene. La cererea dvs., ori de câte ori veţi avea nevoie, vom mai organiza astfel de şedinţe, la care să fie prezenţi toţi factorii implicaţi în procesul de accesare a fondurilor europene” a declarat preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, la finalul întrevederii.

One thought on “Consiliul Judeţean Olt a organizat o întâlnire de lucru cu primari şi secretari de stat privind accesarea fondurilor europene”

Lasă un răspuns