Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2015 Facilităţi pentru angajatori

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în colaborare cu CCMP Europroject, va organiza, în data de 25 septembrie 2015, incepând cu ora 9.00 , în Slatina – stadion 1 MAI, str. George Poboran şi Caracal – sediul Agenţiei Locale Caracal, str.N.Titulescu, nr.29, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile ţi doresc să participe la această acţiune pot transmite, în scris, la sediul AJOFM Olt oferta de locuri de muncă vacante, completând formularul “Situaţia privind locurile de muncă vacante” disponibil pe site-ul www.olt.anofm.ro .

Societăţile comerciale care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ din promoţia 2015, beneficiază, potrivit prevederilor Legii 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, de subvenţii şi primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent:

  • 500 lei pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
  • 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
  • 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, aceleasi sume pe o perioadă de 18 luni.

În acest scop, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 12 luni de la data absolvirii.

       Pentru mai multe informaţii şi detalii privind bursa, angajatorii pot contacta Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.