”Avem responsabilitatea să nu dezamăgim” 

Dupa ce s-a încercat căderea Guvernului Dăncilă, prin moțiunea de cenzură citită în Parlamentul României pe 18 iunie 2019, și după eșuarea acestei încercări, deputatul de Olt Marius Iancu a declarat că ramânerea la guvernare responsabilizează și mai mult actualul guvern.

marius-iancu-li


Parlamentarul este de părere că partidul din care face parte are o mare responsabilitate față de oamenii țara noastră și nu trebuie să dezamăgească, în primul rând, pe aceia care sunt aproape de social-democrați. 
”PSD rămâne, în continuare, la guvernare după ce moțiunea depusă de partidele de Opozitie nu a trecut, fiind votată de numai 200 de parlamentari. 
De aceea, avem responsabilitatea să continuăm proiectele începute și să asigurăm României stabilitate și creștere economică, avem responsabilitatea să nu ne dezamăgim electoratul, membrii de partid și simpatizanții noștri și să aratăm că am învățat lecția votului negativ pe care l-am primit la alegerile europarlamentare. Avem responsabilitatea să ne reorganizam și să redevenim un partid puternic și unit care are sustinerea românilor. Suntem la guvernare, avem majoritate în Parlamentul României și avem, încă multe de făcut pentru români. 
Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”, depusă de PNL, USR, PMP, UDMR şi neaflilaţi a fost respinsă de Plenul Parlamentului. 
Ca să treacă cea de a treia moţiune cu care s-a confruntat Guvernul Dăncilă avea nevoie de cel puțin 233 de voturi ”pentru” dar I-au lipsit 33 de voturi. 
În Parlament au fost prezenţi 359 de parlamentari, însă, cei ai PSD şi ALDE nu şi-au exprimat votul. 
Astfel, au fost înregistrate 200 voturi „pentru”, 7 ”împotrivă” şi 3 abţineri.