ANDREI IORDACHE S-A DECIS SĂ CANDIDEZE LA PRIMĂRIA SLATINA

andrei iordacheAndrei Iordache, un tânăr care s-a remarcat în politica din judeţul nostru printr-o atitudine acidă, printr-un verb tăios şi printr-un realism al omului obişnuit să observe şi să se lovească de multiple probleme ale vieţii, s-a decis să candideze pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului reşedinţă de judeţ Slatina.

 

În urmă cu câţiva ani, un tânăr medic intra în politică pentru a-şi spune părerea despre tot ceea ce alţi tineri nu aveau curajul s-o facă, din dorinţa de a se implica şi de a schimba ceva în societatea şi în judeţul în care trăieşte.

 A fost managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti şi, apoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, actualmente fiind de peste trei ani managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Olt, care între timp îl are în subordine şi pe cel din Scorniceşti, (după schimbarea statutului juridic), şi care a trecut din administrarea Ministerului Sănătăţii în aceea a Consiliului Judeţean Olt şi a Primăriei Slatina. 

Ca manager în domeniul sănătăţii a dovedit multe aptitudini, a demonstrat că omul sfinţeşte locul, faţa unităţii medicale judeţene schimbându-se aproape în totalitate. Unitatea de Primiri Urgenţe Slatina şi Ambulatoriul de Specialitate sunt acum la standarde europene, iar proiectele ce privesc Secţiile de Neonatologie şi Pediatrie, corpul central al spitalului, dotările moderne, care include şi un nou RMN, vor conduce la transformarea spitalului slătinean într-un spital total schimbat, cu spaţii curate şi moderne ce permit desfăşurarea unui act medical de calitate şi în siguranţă.

  Recunoaşte că fără implicarea şi dorinţa tuturor factorilor decidenţi toate aceste realizări nu ar fi posibile.

Aşa cum consideră că şi o candidatură a sa la funcţia de primar al Slatinei are şanse de câştig doar cu implicarea echipei de partid.

Decizia de a candida a luat-o după ce s-a consultat cu cei apropiaţi şi după ce aceştia l-au asigurat de tot sprijinul lor. În acest moment, Andrei Iordache este inclus într-un sondaj intern al PSD, partid la care a trecut după ce a plecat din PNL, alături de deputatul Emil Moţ şi de prefectul Silviu Neacşu.

Tânărul Iordache, care a căpătat experienţă politică, administrativă şi care cunoaşte bine arta negocierii şi a diplomaţiei, este apreciat de slătineni ca fiind un om modest, deschis către problemele oamenilor, un bun orator, un bun comunicator, un factor de conducere influent şi cu rezultate deosebite, un om care ştie să se impună şi care nu se aruncă în necunoscut, nu promite ce nu poate face, nu vorbeşte de dragul vorbei. Provenind dintr-o familie de intelectuali, cu părinţi cunoscuţi şi, de asemenea, apreciaţi de oameni, şi având soţia medic, aşa cum se pare că este tradiţia familiei, Andrei Iordache este tatăl a două minunate fetiţe pe care doreşte să le crească într-un mediu sănătos, frumos şi în siguranţă.

Până acum, toţi cei cu care am discutat pe acest subiect s-au declarat susţinători ai lui Andrei Iordache, fiind convinşi că cetăţenii Slatinei îşi vor recăpăta, astfel, încrederea pierdută odată cu problemele pe care le au cu legea ultimii doi foşti primari slătineni.

Daniela DENGHEL