Înaltă distincție acordată de către ministrul afacerilor interne, Lucian Bode unui jandarm oltean: Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru misiuni internaționale. L-au premiat și-americanii!


Plutonierului major Liviu Cristian Boroi, i-a fost acordată, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, pe 25 mai, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cea mai înaltă distincție pentru contribuția deosebită la susținerea și promovarea intereselor naționale în cadrul NATO, Afganistan.

Cu aceeași ocazie, reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București au oferit colegului nostru distincția onorifică sub semnătura generalului-locotenent John Deedrick – șeful Combined Security Transition Command Afghanistan, pentru participarea în Teatrul de Operații Afganistan.

Plt. maj. Liviu Cristian Boroi este absolvent al Școlii Militare de Jandarmi Subofițeri Fălticeni, promoția 2010 și încadrat în funcția de subofițer operativ principal la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt din anul 2016.

S-a preocupat de formarea profesională și de evoluția în carieră parcurgând importante forme de pregătire și stagii profesionale, dintre care: Stagiul de formare a monitorilor de intervenție profesională, Cursul de specialitate în alpinism a personalului care încadrează structuri antiteroriste, precum și Cursul de pregătire de bază specialitatea misiuni internaționale.

Subofițerul a participat la misiunea Resolute Support din Afganistan în perioada 22.08.2018-11.03.2019, misiune considerată mărturie fidelă a angajamentului României de susținere și apărare fermă a valorilor democratice față de care pacea, securitatea, prosperitatea și libertatea nu ar fi posibile.

Misiunea a fost o continuă provocare, date fiind condițiile dure de lucru și starea de alertă permanentă, având astfel oportunitatea de a-și pune în practică bagajul acumulat de cunoștințe și în calitate de veteran al teatrelor de operații, asigură, alături de celelalte cadre cu atribuții de formare profesională, pregătirea efectivelor unității cu responsabilitate și profesionalism.