Secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu: ”PSD se opune creșterii vârstei de pensionare”

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, a precizat că nu este cazul ca românii să devină și mai îngrijorați decât au fost până acum, aruncându-se în spațiul public teme privind creșterea vârstei de pensionare, susținând că PSD are drept scop sprijinirea și protejarea românilor.

 

”Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură.

Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați. Ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja. În plus, vom face eforturile necesare ca să-i convingem și pe partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaților.

În acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, și aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat.”, a comunicat secretarul general al PSD, Paul Stănescu.