Secretarul general al PSD, Paul Stănescu: ”Suntem obligați să câștigăm alegerile, pentru că miza este salvarea României!”

Senatorul de Olt Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat la Congresul în care a fost aleasă noua conducere statutară și în care a fost validat pe funcția pe care o deținea interimar de șase luni de zile, că social- democrații trebuie să câștige alegerile din România în acest an:
 
image00007-1024x683

Anul 2019 a fost unul greu pentru PSD. Am analizat ce s-a întâmplat, am înţeles mesajul cetăţenilor, ne-am admis greşelile şi am început o schimbare, zic eu, profundă a partidului nostru. Astăzi vreau să vă spun de ce trebuie să câştigăm în acest an, nu doar să ne propunem să câştigăm. Suntem obligaţi să câştigăm alegerile din acest an. Înfrângerea nu este o opţiune. Avem o singură variantă: victoria, o victorie categorică, o victorie totală, o victorie zdrobitoare împotriva partidului de guvernământ. De ce vă spun că suntem obligaţi să câştigăm? Pentru că miza nu mai este doar partidul nostru. Miza este mult mai mare, miza acestor alegeri este salvarea României”.
 
El a afirmat că PSD este singurul partid care poate învinge partidul aflat la guvernare, pe care l-a acuzat că falimentează țara, potrivit Mediafax:
“PNL a pierdut total controlul pandemiei şi ne îndreptăm cu paşi repezi către falimentul ţării şi către intrarea populaţiei într-o lungă perioadă de austeritate. Dacă PNL continuă să rămână la putere, România este condamnată la prăbuşire. Iar toată lumea ştie că PSD este singurul partid care poate opri dezastrul actualei guvernări. PSD este singurul partid care poate învinge PNL”.

Senatorul Paul Stănescu a susținut că PSD trebuie să apere România de ”monstrul politic cu două capete” și să salveze democrația din țara noastră.
“Nu sunt cuvinte mari. De la zi la zi, Guvernul Orban şi Iohannis încearcă, sub pretextul pandemiei, să preia controlul total asupra statului, asupra instituţiilor independente, încearcă să pună pumnul în gură celor care îi critică, să facă dosare penale celor care îndrăznesc să spună altceva decât linia oficială – aşa ameninţă prim-vicepreşedintele PNL, domnul Rareş Bogdan, zis Batistuţă sau Ruj Roz…, să facă dosare penale împotriva celor care îndrăznesc să critice măsurile haotice ale Guvernului privind pandemia.

PNL, atacă fără jenă instituţiile fundamentale ale statului de drept, pe motiv că este pandemie. Încalcă fără să clipească drepturi şi libertăţi fundamentale, pe motiv că este coronavirus. Se comportă ca nişte dictatori sovietici, îmbrăcaţi în geci de piele şi încinşi la brâu cu pistoalele Beretta şi, vorbindu-ne cu o aroganţă fără limite, pe motiv că în acest fel controlează răspândirea virusului. Se cred deasupra legii şi deasupra pandemiei. (…) Fiti tari! Fiți puternici! Luptați! Nu renunțatți, orice s-ar întâmpla! E datoria noastră să oprim dezastrul! Nimeni altcineva nu poate face asta! USR este deja în cârdăşie cu cei din PNL! Pro România, ALDE, PMP sau UDMR sunt mult prea mici pentru a se măsura cu partidul prezidențial aflat la guvernare! PSD este singurul partid care poate învinge acest monstru politic, cu cele două capete-ale sale, Orban și lohannis. PSD este singurul partid care poate salva România de la falimentul garantat de guvernarea PNL. (…) Avem cei mai multi primari! Avem cei mai buni primari! Avem cei mai iubitți primari! D-aia încearcă PNL să-i racoleze de la noi! Pentru că PNL nu are primari buni cum are PSD! (…) Mergeți în fata oamenilor! Vorbiți cu ei, priviți-i în ochi şi spuneti-le ce v-am spus acum! PSD e singurul partid care poate opri präbuşirea României! Singurul partid care poate învinge acest PNL incompetent, hot şi abuziv”, a mai spus Stănescu, potrivit sursei citate.