Secretarul general al PSD, Paul Stănescu: ”Iohannis și Guvernul lui să înțeleagă bine: PNRR nu poate fi trimis la Bruxelles fără consultarea PSD”

Secretarul general al celui mai mare partid politic din România, Paul Stănescu, este nemulțumit de faptul că agricultorii din țara noastră nu vor primi bani de la Uniunea Europeană prin PNRR și îl acuză pe președintele țării că susține conferințe de presă doar despre lucruri care-i convin.

”Klaus Iohannis i-a scos din cap pretențiile premierului Cîțu de șef al comitetului pentru normalitate. I-a transmis că ora exactă se dă doar de la Cotroceni. A vrut să arate că el este șeful, el trebuie să ia caimacul. Dacă simte că lucrurile sunt spre bine, iese în conferințe, dar dacă nu, tace și îi lasă pe membrii Guvernului să se încaiere între ei. N-a zis nimic în scandalul mușamalizării datelor despre românii morți în pandemie. N-a scos o vorbă despre cum au fost manipulate cifrele și statisticile. N-a ieșit în conferință de presă ca să explice de ce nu au reușit să aducă bani pentru agricultorii noștri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a declarat senatorul de Olt, Paul Stănescu.

Liderul politic social- democrat a afirmat că PSD va declanșa un mare război politic dacă nu va fi invitat să discute despre PNRR, înainte de trimiterea acestuia la Buruxelles. 

Totodată se declară deranjat de faptul că se adoptă atitudinea perversă de a solicita sprijinul primarilor social-democrați, pentru a ajunge la ținta de a vaccina 5 milioane de români, fără a discuta cu conducerea PSD, partid care s-a oferit în nenumărate rânduri să lupte împreună cu pandemia. 

”Iar acum, campania de vaccinare a devenit o nouă vânătoare a succesului, o competiție politică. Fiind strâns cu ușa de îndeplinirea planului de 5 milioane de români vaccinați, vrea cu orice preț un trofeu. Așa a ajuns la concluzia că și primarii PSD ar fi buni la ceva.

După ce au fost ignorați atâta timp, în toată această perioadă, bate la ușa lor, dar prin cea din dos, fără să aibă un dialog cu PSD. Dacă nu a înțeles nici până acum cu aroganța sa prezidențială că cel mai mare partid din România, cel care a câștigat alegerile parlamentare, care are cei mai mulți aleși locali și parlamentari, nu poate fi ignorat, înseamnă că suferă de miopie politică gravă.

PSD a propus de mai multe ori Guvernului să lupte cu pandemia umăr la umăr, într-un efort politic comun. Le-am întins mâna din respect pentru români și sănătatea lor, dar Iohannis și liberalii lui au refuzat. Așteptăm dialogul privind PNRR, dar dacă aroganța lor incompetentă îl va bloca, vom declanșa un mare război politic pentru apărarea intereselor românilor. Nu-i vom lăsa pe liberali și useriști să facă harcea-parcea PNRR-ul, pentru că așa cum am mai spus, nu este al lui Cîțu și al camarilei lui din Guvern, ci al românilor”, a completat Paul Stănescu.