”Să fim mândri că suntem români și să facem ca următorii 100 de ani de România să fie mai buni, mai frumoși, mai valoroși!”

 Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române s-au desfășurat , la Slatina, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din zona de promenadă a municipiului.
Iancu_Marius decupat

Au fost prezenți reprezentanții instituțiilor descentralizate ale statului, directori și funcționari, politicieni, deputați, simpli cetățeni și foarte mulți copii. Vremea frumoasă a făcut ca la eveniment să fie prezente câteva sute de persoane, toate având cocarde și steaguri multicolore.
După discursul prefectului Silviu Neacșu, care a transmis un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă, au fost depuse coroane la statuia domnitorului Cuza și a avut loc o paradă a tehnicii militare din dotarea instituțiilor militarizate ale statului.
Deputatul Marius Iancu a dorit să fie alături de slătineni la acest important eveniment și a transmis un mesaj în care spune că milioanele de români au făcut ca în România de astăzi să fie puse în practică suma multor idealuri și proiecte și că trebuie ca următorii mulți ani de aici înainte să-i facem să fie nu doar importanți, ci și de mare valoare.
”100 de ani de România înseamnă 100 de ani de idei, proiecte, idealuri și milioane de români care au făcut ca acestea să fie puse în practică. La 100 de ani de la Marea Unire nu putem decât să mulțumim clasei politice de atunci care a împlinit un vis al românilor și i-a unit sub tricolor. De aceea, trebuie să fim mândri că suntem români și să facem ca următorii 100 de ani de România să fie mai buni, mai frumoși, mai valoroși.
La mulți ani, romani din toate colțurile lumii! La mulți ani, România!”, a spus deputatul PSD de Olt, Marius Iancu.