“Ponta, disperat, dă bani din bugetul României baronilor locali PSD”

PNL nou- miting  iunie 2015 10Liberalii, deranjaţi de felul în care Guvernul Ponta a ales să aloce banii la ultima rectificare bugetară au luat atitudine. Aceştia au remis presei următorul comunicat de presă cu titlul “Ponta, disperat, dă bani din bugetul României baronilor locali PSD”:

“Rectificarea bugetară reprezintă o acțiune disperată a premierului Ponta de a menţine controlul asupra PSD, prin care alocă fonduri publice, ale tuturor românilor, baronilor PSD.

Asistăm, pentru prima dată după 1990, la o rectificare bugetară care se face la sediul unui partid (la PSD), și nu la Guvern, bugetul ţării transformându-se astfel în pușculița PSD.

Rectificarea bugetară nu are viziune și nu îndreaptă resursele către politici publice importante; acoperă numai necesități politice și populiste.

Rectificarea reprezintă disperarea lui Ponta de a controla PSD prin alocarea unor sume imense pentru baronii PSD.

Chiar în condițiile unei colectări mai bune nu ar trebui tăiat niciun leu de la Sănătate – unde necesarul e cu mult peste bugetul aprobat, iar păstrarea sumelor Ministerului Sănătăţii ar fi permis finanţarea mai bună a programelor din Sănătate. De la Sănătate se vor tăia 600 milioane lei.

Deși TVR e într-o situație financiară disperată, Guvernul taie fonduri, ceea ce arată foarte clar dorința PSD de politizare a acestei instituţii.

Efectele acestei rectificări vor duce la creșterea deficitului, în condițiile în care  Ponta dorește relaxare fiscală. Investițiile de la buget în primele șase luni au fost doar de 3,8 miliarde de lei, respectiv cu 20% mai puțin decât în 2014!

Tăierea banilor de la Ministerul Transporturilor pentru co-finanţarea proiectelor europene cu finanţare nerambursabilă arată că Guvernul PSD dă un şut unor bani care ar fi venit gratis pentru Romania si preferă să redirecţioneze banii către baroni pentru a fi cheltuiţi in aşteptarea alegerilor.

Rectificarea bugetară propusă de Guvernul PSD este modalitatea prin care Ponta încearcă să supraviețuiască politic: deficit și tăierea marilor investiții în schimbul susținerii baronilor PSD”.