Paul Stănescu, secretarul general al PSD, în vizita în Ucraina, despre datoria sfântă și sprijinul comunităților românești de aici

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Paul Stănescu, a fost recent în vizită în Ucraina, în regiunea Cernăuţi şi Straja, la comemorarea marelui istoric român Dimitrie Onciul, un apărător al neamului și identității românești, fost președinte al Academiei Române.

 

Paul Stănescu, alături de comunitatea românească din Ucraina, a asistat la slujba de pomenire din Cimitirul Central din Cernăuți: ”Împreună cu Gheorghe Cârciu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, senatorul Ioan Stan, prof. Juravle Mihai, primarul din Straja, și alți distinși invitați am fost bucuroși că am putut, în ciuda condițiilor dificile, să-i cinstim memoria marelui român, așa cum cere tradiția noastră creștină.”

”Astăzi, după Sfânta Liturghie și a doua Slujbă de pomenire pentru Dimitrie Onciul, săvârșită de către PS Damaschin Dorneanul, arhiereu vicar, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, al Europei Occidentale și Meridionale, am fost onorat să adresez câteva cuvinte despre o datorie sfântă pe care o avem.

Locurile de odihnă ale înaintașilor noștri sunt monumente ale românismului, parte din identitatea noastră și trebuie protejate și reabilitate. Mai mult, ținând cont de război și de vremurile dificile prin care trec comunitățile românești din Ucraina, avem obligația să fim tot timpul aproape de ele, iar statul român trebuie să le sprijine mai mult ca oricând”, a declarat Paul Stănescu, secretarul general al PSD.