Paul Stănescu, despre bugetul pe anul 2023: ”Am adoptat un buget care vine în sprijinul românilor!”

 

 

 

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Paul Stănescu, a spus, la finele anului trecut, că Bugetul pentru anul acesta este unul care vine în sprijinul românilor, fiind adoptate măsuri astfel încât cetățenii să poată trece cu bine peste greutățile din această perioadă, precum și prin măsuri care susțin funcționarea economiei și locurile de muncă.

 

”Bugetul pentru anul 2023 este, în ciuda unor presiuni financiare uriașe și a crizelor, unul care protejează românii. Am respins populismul și nu am căzut în patima austerității, pe care au practicat-o mai demult unele partide de dreapta. Ne-am pus amprenta pe acest buget cu măsuri care au grijă ca românii să treacă cât mai bine peste această perioadă. Sunt prinse, de asemenea, și măsuri economice care susțin locurile de muncă și funcționarea economiei.

Întrucât nu știm când se vor tempera crizele, vom continua să fim precauți și responsabili în politicile guvernamentale, la fel ca până acum.

Angajamentul nostru politic, care este în acord total cu proiectul social-democrat, a fost și va rămâne acela de a nu lăsa pe nimeni în urmă. Este un buget în sprijinul românilor, care rămâne fidel unui principiu: asigură o protecție mai mare pentru categoriile vulnerabile.”, a declarat senatorul Paul Stănescu.

 

Paul Stănescu a precizat că acest buget, bun pentru români și economia românească, a putut fi adoptat după ce piața liberă din energie a fost reglementată legal. Vicepreședintele Senatului României a spus că prin acest buget vor fi susținute companiile și industriile producătoare din țara noastră. 

”Piața liberă din energie, cauza tuturor relelor din economie și din casele românilor, a fost adusă sub autoritatea legii și a interesului public. Doar așa am reușit să avem acest buget bun pentru români, bun pentru economie.

Am ținut și vom ține cont și de interesele și proiectele comunităților locale, indiferent de dimensiunea acestora sau de conducerea politică.

Însă ceea ce ne dorim foarte mult este ca prin acest buget să sprijinim cu mai multă consecvență un obiectiv strategic: susținerea industriilor și companiilor care produc în România. Este un răspuns firesc, corect și justificat la ceea ce se întâmplă astăzi în lume.

PSD va fi în continuare precaut și responsabil, și, în același timp, un partid care ține în primul rând cu românii.”, a mai spus secretarul general al PSD, Paul Stănescu.