Paul Stănescu: ”Bugetul pentru anul 2024 asigură stabilitate și investiții!”

 

 

 

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, a declarant că bugetul pentru acest an pune pe primul plan investițiile în educație, infrastructură și stabilitatea socială, redându-le unor categorii de cetățeni demnitatea și respectul cuvenit:

”Am adoptat un buget care prioritizează investiții în stabilitatea socială, educație și infrastructură. Creșterea salariului minim, a veniturilor profesorilor și a pensiilor în 2024 înseamnă respect și dreptate socială, nu pomană electorală. Reprezintă redarea demnității unor categorii de români prea mult timp nedreptățiți. Respectul pentru munca lor nu poate fi suspendat sau anulat, doar pentru că unii văd mereu apocalipse financiare, ori de câte ori PSD crește veniturile românilor.

Continuăm să guvernăm fără să apelăm la austeritate, ci luptând, în cadrul acestei coaliții, pentru o Românie mai echitabilă. Aceasta este o miză actuală, dar și pe termen lung, nu promisiuni fără acoperire sau populism deșănțat, nu scandal și isterie, cum am văzut în decembrie la dezbaterea bugetului în Parlament.”

 

Senatorul oltean susține că în bugetul pe acest an dunt prevăzute creșteri substanțiale pentru investiții, lucru care a generat critici din partea adversarilor politici. Politicianul recunoaște că nicio lege a bugetului nu va fi vreodată perfecta și amintește austeritatea bugetară din guvernările trecute, cu care PSD nu este de acord, și că după intrarea la guvernare prioritatea social- democraților a fost să protejeze și să sprijine românii vulnerabili.

”Întotdeauna vor exista neajunsuri bugetare, pentru că nicio lege a bugetului nu va fi vreodată perfectă. Dar este de-a dreptul incredibil cum bugetul pentru anul 2024 a ajuns să fie criticat pentru că prevede creșteri de venituri și alocări substanțiale pentru investiții publice. Poate unii ar fi preferat, cum s-a mai întâmplat în trecut, austeritatea, care nu se regăsește și în opțiunile noastre. Și apropo de trecut, să nu uităm cum s-au descurcat celelalte partide aflate la guvernare, atunci când PSD era în opoziție. Istoria pe care o știm și am trăit-o ne reamintește doar de crize politice, catastrofe guvernamentale și o mare instabilitate.

După ce am intrat la guvernare, în anul 2022 și 2023 a trebuit să asigurăm protejarea veniturilor românilor celor mai vulnerabili și să-i sprijinim, pentru că treceam prin crize majore. Și am făcut-o, tot în ciuda celor care spuneau că distrugem bugetul!

Astăzi, arătăm în continuare românilor că prin acest buget am gândit lucrurile și contextual, și rațional, și în perspectivă și că PSD rămâne garanția coerenței guvernamentale și a stabilității țării.”, a precizat Paul Stănescu, secretarul general al PSD.