Marius Oprescu, un nou mandat în fruntea PSD Olt

 

Toată ”fruntea” social- democrată din România s-a aflat, marți, 22 noiembrie 2022, la Slatina, unde a avut loc, la Casa de Cultură a Tineretului, Conferința Județeană de Alegeri a Partidului Social Democrat, Filiala Olt. 

 

Au onorat cu prezența și au venit să-l susțină pe președintele PSD Olt în funcție, unic candidat pentru un nou mandat în fruntea formațiunii politice din Olt, Marius Oprescu, președintele PSD și președintele Camerei Deputaților- Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD și vicepreședintele Senatului- Paul Stănescu, prim-vicepreședintele PSD și ministrul Familiei, Tineretului, Egalității de Șanse- Gabriela Firea, ministrul Muncii și Solidarității Sociale- Marius Budăi, ministrul Finanțelor- Adrian Câciu, ministrul Agriculturii- Petre Daea, președintele Consiliului Național al PSD- Vasile Dâncu, secretarul general al Guvernului- Marian Neacșu, președintele PSD diaspora și secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Predutindeni- Gheorghe Cârciu, vicepreședintele PSD și primarul Craiovei- Olguța Vasilescu, președintele CJ Dolj- Cosmin Vasile, președintele PSD Vâlcea și președintele CJ Vâlcea- Constantin Rădulescu, președintele PSD Mehedinți și președintele CJ Mehedinți- Aladin Georgescu, președintele CJ Gorj- Cosmin Popescu, și președintele PSD Gorj- Mihai Weber.

 

La alegerea conducerii PSD pentru următorii patru ani au fost prezenți și delegații sociali- democrați ( directori de instituții publice, primari, viceprimari și membri de partid) din fiecare localitate a județului Olt, parlamentarii de Olt- senatorul Siminica Mirea și deputații Marius Iancu, Emil Albotă, Cătălin Grecu, Adrian Chesnoiu, Florin Barbu. 

Evenimentul a început cu intonarea imnului Național al României de către Bogdan Mihuți, președintele organizației de tineret a PSD Caracal. 

 

”N-am fi obținut aceste rezultate dacă n-am fi fost o organizație puternică, cu primari responsabili și cu profesioniști în toate domeniile de activitate”

 

După  ce a făcut prezentările și după ce le-a mulțumit tuturor pentru prezență, președintele în funcție al PSD Olt, Marius Oprescu a făcut un foarte scurt bilanț al realizărilor politice la nivelul județului Olt, realizări care au propulsat Organizația PSD Olt pe primul loc din țară în rândul organizațiilor social- democrate.

 

 

”Forța organizației PSD Olt este formată din toți președinții de organizații locale, din președinții de la tineret, femei, pensionari, din primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri județeni, vicepreședinți ai Consiliului Județean și parlamentari. O echipă completă, o echipă puternică, o echipă unită de aceleași deziderate privind spre viitor. O echipă legitimată prin vot. Pentru că, înainte de această conferință județeană, am participat cu toții în toate adunările generale, comunale, orășenești, municipale. Ne-am întâlnit cu peste zece mii de membri de partid și am înțeles de la ei că nici succesul și nici eșecul nu sunt definitive. Tot ceea ce contează în viață este curajul de a continua.

Așadar, plecăm astăzi la drum cu entuziasm și încredere că am reușit la Olt să construim una dintre cele mai bune organizații din țară și un astfel de moment cred că ar impune și un moment de bilanț. Dar astăzi nu vreau să vorbesc despre administrație. O administrație bună înseamnă drumuri mai bune, școli mai bune, spitale mai bune și un acces mai facil la serviciile publice. Și toate aceste lucruri le validează cetățenii prin vot și prin numărul de mandate pe care ni-l oferă. Și pentru că am ajuns în acest punct, vreau să vă prezint câteva date care, cred eu, sunt esențiale și ușor de ținut minte; 95 de primari din112 localități, șapte parlamentari din nouă mandate posibile, președintele Consiliului Județean, ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean și majoritate absolută în Consiliul Județean, primar, viceprimar și majoritate în Consiliul Local Slatina, primar, viceprimar și majoritate în Consiliul Local Caracal, al doilea municipiu al județului.

Trebuie să știți că aceste rezultate nu sunt întâmplătoare. În spatele lor se ascund multă muncă, o permanentă prezență în rândul electoratului, strategii de campanie coerente, promisiuni onorate și o campanie din ușă în ușă și din poartă în poartă. Și mai avem un secret:  la noi campania începe exact în seara în care abia am încheiat una. Și n-am fi obținut aceste rezultate dacă n-am fi fost o organizație puternică, cu primari responsabili, care știu să găsească mereu soluții de dezvoltare a localităților lor, cu profesioniști în toate domeniile de activitate, ancorați în prezent și privind de fiecare dată către viitor.”, a declarat Marius Oprescu.

La final, le-a înmânat câte un buchet de trandafiri Gabrielei Firea și Olguței Vasilescu.

 

Alegerea Biroului Permanent Județean al PSD Olt

 

Secretarul executiv al Partidului Social Democrat Olt și vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a început procedura de alegeri a conducerii organizației județene Olt a PSD supunând la vot ordinea de zi: 1.validarea secretariatului tehnic și a comisiilor conferinței: comisia de validare, comisia de propuneri, comisia de numărare a voturilor; 2. raportul de activitate al organizației, care cuprinde raportul privind activitatea Consiliului Politic Județean, raportul comisiei de etică, integritate și arbitraj, raportul comisiei județene de control financiar intern și raportul privind bugetul propriu de venituri și cheltuieli și execuția acestuia; 3. alegerea membrilor conducerii organizației pe funcții astfel: alegerea președintelui organizației județene Olt a PSD, alegerea prim vicepreședintelui organizației județene Olt a PSD,  alegerea vicepreședinților organizației județene Olt a PSD; 4. alegerea componenței comisiei județene de etică, integritate și arbitraj; 5. alegerea componenței comisiei județene de control financiar intern; 6. propuneri, întrebări, interpelări.

În urma supunerii la vot a propunerilor, secretariatul tehnic a fost alcătuit din Gălan Valeria, Popa Emil Costin,Ilie Vitan Ana Maria, din comisia de validare au făcut parte Piroșca Rădița Petre Ginel, Matei Mariana, Dună Dragoș, Vâlceleanu Gigi, Ernes Gheorghe, Ionel Cristian și Matei Bogdan, Daniel Florin, comisia de propuneri i-a avut în componența sa pe Bărbulete Ion Adrian, Vitan Nicolae, Iordache Adrian, Vlad Iulia Daniela, Vasile Mirela, Zmarandache Iulian și Postelnicu Dorin Teodor, iar comisia de numărare i-a avut în componența sa pe Ungureanu Cristian, Nicolae Iulian, Dumitrescu Florin Adrian, Berechet Alexandru, Vlad Gigi Sorin, Prună Toma și Hău Ilian.

”Comisia de validare aleasă în cadrul conferinței de alegere a Organizației Județene PSD Olt, din data de 22noiembrie 2022a procedat la verificarea modului de respectare a normelor statutare cu privire la convocarea și organizarea conferinței, prezența delegațiilor, volumul statutar de ședință și a constatat următoarele;  din totalul de 488delegați convocați și-au înregistrat prezența la lucrările conferinței un număr de 471 delegați. În urma verificării prezenței, comisia de validare constată au fost respectate normele statutare (…) și, în consecință, validează lucrările conferinței de alegere a Organizației Județene PSD Olt, desfășurate astăzi, în localitatea Slatina, județul Olt.”, a precizat Virgil Delureanu.

Acesta a supus la vot procedura de vot deschis, întrucât pentru fiecare funcție există un singur candidat.

Bărbulete Ion Adrian, președintele comisiei de propuneri, a precizat că au fost verificate și centralizate candidaturile propuse de organizațiile locale sau depuse în cadrul conferinței și s-a constatat că acestea sunt statutare.

În urma votului a fost ales noul Birou permanent al PSD Olt, care este alcătuit din: președintele PSD Olt–  Marius Oprescu (președintele CJ Olt); prim- vicepreședintele Emil Stelian Constantin Moț (primarul Slatinei); vicepreședinții– senator Siminica Mirea, deputații Marius Ionel Iancu, Ion Cătălin Grecu, Adrian Ionuț Chesnoiu, Emil Florin Albotă,  vicepreședintele CJ Olt- Ionuț Cătălin Ivan, subprefectul de Olt- Cosmin Floreanu, doctorul Renică Diaconescu, Longin Drăghicescu, primarul Caracalului- Ion Doldurea, primarul Balșului- Cătălin Rotea, primarul orașului Corabia- Iulică Oane, primarul din Piatra- Olt- Nicușor Rada, primarul din Potcoava- Emanuel Enăchioaia, Marin Scurtu- primar Optași Măgura, Florin Tiutiu- primar Nicolae Titulescu, Tudor Matei- primar Oboga, Alexandru Petrișor- primar Fălcoiu, Florea Negrilă- primar Băbiciu, Virgil Gulie- primar Tia Mare, Aurel Bondrescu- primar Dobrun, Marina Samiee- viceprimar Caracal, Iulia Daniela Vlad, Gabriela Mariana Ancuța, Mariana Matei- președinte al OFSD Slatina, Adi Florinel Barbu,  și Mihai Braneț.; secretarul executiv– Virgil Delureanu (vicepreședintele CJ Olt); trezorierul– Florin Ionuț Barbu (deputat);

Au intrat de drept în noul Birou Permanent Județean președintele Organizației de Femei- Cornelia Sulger, președintele Organizației de Pensionari- Emil Marinescu, reprezentanta PES activists- Mirela Vasile, reprezentanții Centralei Sindicale, Constantin Popescu și Ionel Cristian Gheorghe, precum și președinții Organizației de Tineret și al Ligii Aleșilor Locali.

 

 

”Ne așteaptă un drum lung și plin de provocări!”

”Vă mulțumesc, drag colegi, pentru cuvintele frumoase, vă mulțumesc pentru încrederea acordată, pentru forța și energia pe care mi le transmiteți uneori. Viața spune când începi un nou capitol, pentru mine începe astăzi. Sunt onorat și extrem de responsabil și vreau asigur astăzi nu ați ales un președinte de organizație, ci ați desemnat  manager, un coleg al echipei. Un manager care găsește vulnerabilitățile și le rezolvă, care promovează valoarea, loialitatea și performanța, care știe facă echipă și este deschis dialogului.

știți nici nu e greu faci toate aceste lucruri când ai o în spate o echipă așa cum este Organizația PSD Olt.

Ne așteaptă un drum lung și plin de provocări. Este o perioadă dificilă și mai ales avem foarte multe organizații județene din țară care doresc ne ia locul. Le doresc succes, e bună concurența, știți, ne face bine, ridicăm rezultatul mai mult, De multe ori, să știți, că m-am simțit ca un copil răsfățat al organizației PSD Olt, un copil care a primit multe în dar, dar care a avut asupra lui permanent o presiune și aceea a fost teama de a nu greși și a nu-i dezamăgi pe cei care mi-au acordat această încredere și mare responsabilitate.

Astăzi, nu mai sunt nici copil, cred nici măcar tânăr nu mai încadrez, dar am atributul experienței și voi rămâne același om care a crezut, crede și va îndrăzni creadă cu tărie în forța organizației PSD Olt. Același om care se va lupta pentru locul bine meritat al organizației Olt în procesul de reconstrucție a Partidului Social Democrat, pentru un partid puternic se bazează pe organizații județene puternice, iar la Olt avem una dintre cele mai puternice din țară. ”Uniți pentru viitor” este lait- motivul acestui nou mandat. Un mandat care deschide calea pe un pentru un alt fel de a face politică. Așa ne ajute Dumnezeu! Vă mulțumim tuturor pentru că ne-ați fost alături și că faceți parte din echipă”, a declarat emoționat Marius Oprescu în fața întregii asistențe.

 

 

Președintele PSD Olt a spus că va avea mult de muncă în următorii patru ani:

„A fost aleasă noua conducere pe patru ani, vom avea mult de muncă. Pentru mine ca președinte proaspăt ales este o funcție onorantă și extrem de obligată în același timp de a  răspunde așteptărilor organizației Olt, una dintre cele mai puternice din țară. Pretențiile membrilor organizației și așteptările cetățenilor care ne acordă votul sunt unele pe măsura votului pe care ni-l acordă și a cest lucru ne obligă la foarte multe lucruri în interesul cetățenilor și în interesul județului Olt.”, a adăugat Marius Oprescu, în cadrul scurtei conferințe de presă susținute, după realegerea în funcția de lider județean al PSD, alături de Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Vasile Dâncu.

 

Paul Stănescu, secretarul general al PSD și vicepreședintele Senatului, mândru de oltenii săi pesediști: 

„Cred că am reușit la nivelul județului Olt, Marius a reușit să formeze o echipă cu toți oltenii, o echipă puternică. Sigur că eu sunt mândru de colegii mei de la Olt. Ați văzut că, în afară de domnii Rafila și Grindeanu, care nu au putut ajunge, toată echipa de la București a venit astăzi, pentru că Filiala Olt a PSD a fost întotdeauna pe locurile fruntașe ale partidului. Îi felicit și eu, suntem cu toții alături de ei și sper să facă numai lucruri bune pentru oltenii noștri, pentru că aceasta este ținta organizației.”

 

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, a declarat că PSD Olt este cea mai performantă electoral echipă a PSD, că Marius Oprescu cunoaște foarte bine cheia succesului și că prezența masivă a liderilor de la ”centru” s-a datorat respectului față de rezultatele organizației oltene și a liderilor ei Paul Stănescu și Marius Oprescu.  

„Am fost foarte bucuros să vin astăzi aici nu numai în calitate de coleg, de prieten cu Marius (n.a.- Oprescu) și cu domnul Paul Stănescu, dar am vrut să vin aici în calitate de președinte al Consiliului Național, pentru a întâlni membri ai departamentelor, pentru că un partid performant cum este cel de la Olt, social-democrația de la Olt este cea care are rezultate, pentru că are programele cele mai adecvate față de oameni, față de localitățile din care fac parte, față de județ și față de regiune.
. Am fost bucuros să mă întâlnesc cu câțiva prieteni și membri ai Consiliului Național, care sunt în departamentele naționale și cu care o să începem să reconstruim un proiect pentru România, un proiect al Partidului Social Democrat, un proiect de dezvoltare a României. Am la Buzău, continuăm la Olt și de aici încolo. Sper ca ceea ce am văzut aici, ceea ce învățăm de aici, să fie bun și pentru organizațiile noastre din Transilvania și din alte locuri unde nu reușim asemenea rezultate. Îi felicit pe colegii mei de la Olt și sunt foarte bucuros să învăț de la ei, să învățăm împreună ce înseamnă viitorul și ce înseamnă adaptarea României la o nouă situație internațională, la o nouă situație socială, până la urmă, care se dezvoltă în ultima vreme.
Îl felicit pe Marius, felicit întreaga echipă. Marius vorbea de noua echipă, mie-mi pare foarte asemănătoare cu vechea echipă, dar este și normal să fie acest lucru. Cea mai performantă electoral echipă a Partidului Social Democrat din România este organizația de la Olt. Și nu este întâmplător, am citit parte din realizările acestei echipei în timpul conferinței. Important este cât de mult te implici pentru oameni și cât de mult îți dorești să coagulezi cu oamenii de valoare în jurul tău și cred că aceasta este cheia succesului în organizația de la Olt. Mă bucur mult că foarte mulți colegi de-ai noștri, membri ai guvernului, membri în conducerea partidului, au venit astăzi și este un semn de respect atât pentru organizația de la Olt, pentru rezultatele ei și pentru Marius, dar este un respect fără doar și poate, față de olteanul, de PSD-istul Paul Stănescu și de prietenul nostru Paul Stănescu.”, a precizat Vasile Dâncu.