Marius Oprescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Olt. Emoții doar pentru scorul partidului!

 

de Daniela DENGHEL

 


Marius Oprescu, actualul președinte al Consiliului Județean Olt și președintele Partidului Social Democrat, Filiala Olt, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la conducerea instituției, alături de o echipă puternică și diversificată. Evenimentul a avut loc astăzi, 24 aprilie 2024, la Biroul Electoral Județean Olt Nr. 30, unde Oprescu a venit însotit de susținători și membri ai echipei sale. 

 


Și alti politicieni importanți din Olt și-au depus astazi oficial candidaturile pentru functia de consilier județean, care doresc să aducă schimbari pozitive în județul Olt și care sunt pregătiți să lucreze alături de Marius Oprescu pentru a duce la bun sfârșit proiectele începute.

Printre aceștia se numără și actualii vicepreședinți ai CJ Olt, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, precum și actualii consilieri județeni Toma Prună, Nicolae Vitan, George Șofaru și Cristian Alexe, etc, dovadă a faptului că la Olt se aplică principiul potrivit căruia echipa câștigătoare (din anul 2020) nu se schimbă:

1. Oprescu Marius – Economist
2. Delureanu Virgil – Economist
3. Ivan Cătălin Ionuț – Economist
4. Matei Mariana – Profesor
5. Pîrvu Valentin Ionuț – Inginer
6. Vîrban Titu – Profesor
7. Vlad Iulia Daniela – Profesor
8. Postelnicu Dorin – Teodor – Medic
9. Neacșu Petre Silviu – Profesor
10. Voicu Ion – Jurist
11. Vitan Nicolae – Avocat
12. Vasile Mirela – Licențiat în Relații Internaționale și Studii Europene
13. Nicolescu Gabriel Florin – Economist
14. Prună Toma – Profesor
15. Butnariu Cristian – Jurist
16. Marinescu Emil Vergilius – Inginer
17. Popescu Constantin – Asistent manager
18. Tobescu Ionuț Mădălin – Tehnician agricultură
19. Gheorghe Ionel Cristian – Laminorist
20. Jilavu Crina Elena – Specialist comunicare publică
21. Alexe Ciprian – Florentin – Inginer
22. Șofaru George – Inginer
23. Fluture Ionuț Gabriel – Licențiat în Geografie
24. Stanca Răzvan Ionel – Licențiat în fiziochinetoterapie
25. Bălcescu Anca Mihaela – Jurist
26. Hău Ilie – Cadru militar
27. Giurea Cătălin Petrișor – Licențiat în Arte plastice
28. Andrei Traian – Inginer
29. Bujgoi Gheorghe – Asistent universitar
30. Marcu Leanca Mariana – Medic
31. Bățăgui Costel Răzvan – Profesor
32. Catrina Magdalena Iuliana – Licențiat în economie
33. Dobre Violeta – Profesor învățământ preșcolar
34. Zăvoeanu Valentin Marius – Medic dentist
35. Badea Vanina Elena – Profesor – asistent social
36. Gheorghe Mihai – Jurist
37. Gughea Ionuț Gabriel – Inginer
38. Oprea Daria Mihaela -Inginer
39. Ioșca Mădălin Florentin – Inginer
40. Niculcea Valentin Florin -Tehnician în administrație publică

 

„Lista noastră de consilieri județeni este o listă echilibrată, încercăm să acoperim toate zonele județului Olt, încercăm să acoperim și toate domeniile de activitate, n-aș putea spune că sunt surprize pe liste. Probabil, marea majoritate se aștepta ca fiecare organizație să fie reprezentată într-un fel sau altul, sau fiecare zonă măcar să fie reprezentată”, a precizat Marius Oprescu.

 


Oprescu a subliniat importanța unei echipe echilibrate, integrate și implicate social, din toate domeniile de activitate, pentru a depăși provocările administrative și a transforma viziunea în proiecte de succes. Echipa sa include medici, profesori, economiști, juriști, ingineri, specialiști în comunicare și atragere de fonduri europene, oameni cu experiență și tineri entuziaști, care pun comunitatea în centrul activității lor.

”Uniți pentru viitor” este deviza acestui nou mandat, concentrat pe solidaritate și colaborare, pentru a construi un viitor sustenabil în Olt. Printre prioritățile acestui nou mandat se numără investițiile în energie regenerabilă, transport ecologic, infrastructură energetică eficientă, servicii de sănătate la standarde ridicate, rețele de gaze în mediul rural și modernizarea infrastructurii rutiere. Oprescu promite că administrația județeană va fi orientată spre dezvoltarea durabilă a comunității, sprijinind tinerii și categoriile vulnerabile.

 

 


„Mi-am depus candidatura cu gândul la un nou mandat și la un altfel de a face politică, așa cum spune și sloganul cu care am început acest nou mandat – Uniți pentru viitor. Este și sloganul politic cu care mi-am început mandatul de președinte al Organizației Județene al PSD Olt. Iată, astăzi, plecăm la drum cu o echipă formată din profesioniști, din tineri, femei, bărbați, oameni din toate domeniile de activitate, doctori, ingineri, experți în fonduri europene, experți în comunicare, reprezentanți ai sindicatelor, tineri, entuziaști cu toții. Cred că am format una dintre cele mai frumoase și mai puternice echipe politice din țară. Cred cu tărie că această echipă va fi aproape de cetățeni și va reuși să-și ducă la capăt aceste proiecte care, cu siguranță, vor deveni realitate și vor fi implementate în administrația publică Olt”, a declarat președintele CJ Olt Marius Oprescu.

 

 

În cadrul evenimentului de depunere a candidaturilor, au fost prezenți și parlamentarii de Olt, senatorii Siminica Mirea și Liviu Voiculescu, deputații Marius Iancu, Emil Albotă, Adrian Chesnoiu, Cătălin Grecu, precum și primarul municipiului Slatina, Emil Moț, împreună cu cei doi viceprimari, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet.

 

Astfel, Marius Oprescu și echipa sa au lansat un apel către comunitatea din Olt pentru a fi parte a unei misiuni ce vizează construirea unui viitor mai bun pentru județul lor. Cu determinare și încredere, ei sunt gata să își continue activitatea și să aducă schimbările necesare pentru a transforma viziunea în realitate.

 

 

Alegerile pentru conducerea Consiliului Judetean Olt si pentru desemnarea consilierilor județeni vor avea loc în data de 09 iunie 2024, iar rezultatele acestora vor hotari viitorul politic al judetului pentru urmatorii patru ani. Pana atunci, candidatii vor face campanie, vor prezenta programele lor electorale si vor incerca sa convinga locuitorii judetului Olt ca ei sunt cea mai buna alegere pentru o guvernare eficienta si transparenta.

 

Singurele emoții ale președintelui executiv al PSD Olt, Marius Oprescu nu sunt pentru realegerea sa în fruntea instituției pe care o conduce, ci pentru păstrarea sau chiar depășirea scorului electoral pe care PSD Olt l-a obținut, în anul 2020:  la alegerile pentru Consiliul Judeţean Olt 109.257 de voturi (54,43%) şi 21 de mandate de consilieri județeni, Oprescu obținând atunci un procentaj de 54,37% din voturile valabil exprimate.