”Majoritatea parlamentară PNL- USR a decis: ascundeți morții, îngropați adevărul!”

După ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat că există diferențe în privința numărului de decese cauzate de pandemia de COVID- 19, Partidul Social Democrat a propus înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze și să afle adevărul, să se afle câți morți au fost ascunși în statistici.

Proiectul de hotărâre cu privire la înființarea comisiei de anchtare a datelor falsificate privind numărul persoanelor decedate de COVID-19 a fost respins, la votul din Parlament 156 de parlamentari au votat ”pentru” și 230 ”împotrivă”.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că mai devreme sau mai târziu tot se va afla adevărul, dar că această guvernare va rămâne în istorie pentru ”îngroparea” morților în statistici false. În opinia sa, unul dintre motivele pentru care se încearcă ascunderea adevărul este faptul că lucrurile sunt mult mai grave decât s-a spus.

”230 de parlamentari au votat ca numărul românilor morți în pandemie să fie băgat sub preș. Au respins înființarea comisiei parlamentare de anchetă, propusă de PSD, care avea ca scop restabilirea adevărului. Mesajul a fost clar: liberalii care au ascuns numărul morților nu trebuie trași la răspundere. Începând de ieri, Coaliția PNL/USR a inaugurat industria disprețului față de adevăr.

Recent, am spus că adevărul, faptele și responsabilitatea sunt principalele arme cu care trebuie să luptăm împotriva pandemiei. Însă, acest guvern face lucrurile exact pe dos. Dar, minciuna are picioare scurte. Vom afla oricum, mai devreme sau mai târziu câți morți au ascuns în statistici. Această majoritate parlamentară va rămâne în istorie pentru ”îngroparea” morților în statistici false.

Un motiv plauzibil pentru care încearcă din răsputeri să îngroape cifrele reale este că, cel mai probabil, lucrurile sunt mult mai grave decât s-au spus. De la sutele de morți anunțate inițial de Voiculescu, presa a descoperit că sunt 5000. Dar dacă sunt 10.000? Dacă sunt și mai mulți? PSD va face tot ce este politic posibil ca adevărul să iasă la lumină. Românii trebuie să știe, nu –i așa, domnule Cîțu?

Voiculescu și Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, sunt obligați să scoată la lumină datele corecte. De ce nu publică raportul anchetei interne despre care se spune că este gata? Îi șantajează cumva pe liberali? Sau vor să-l coafeze mai bine?

Astfel de jocuri politice și manipulări ale cifrelor sunt toxice, la fel ca toată guvernarea liberalo-useristă”, a declarat Paul Stănescu.