”M-au învățat că singura dizabilitate în viață este o atitudine nepotrivită!”

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă a primit la audiențe un grup de persoane de la Complexul Servicii Persoane Adulte (CSPA) Corabia. 
Asigurarea asistenței sociale a persoanelor adulte cu handicap, creșterea șanselor recuperării și integrării acestora în familie ori comunitate și acordarea sprijinului și asistenței pentru prevenirea situațiilor de risc nu sunt tocmai ușor de dus la îndeplinire.
 
 
Pe lângă resursele umane, care trebuie să dea dovadă de implicare, dedicare și empatie este nevoie și de resurse financiare și logistice.
Dar, mai mult decât orice, aceste persoane au nevoie să fie ca vocea lor să fie auzită iar opiniile lor să fie integrate în procesul de luare a deciziilor la nivel național.
 
După întâlnirea cu acești tineri, deputatul Emil Albotă promite să se implice în rezolvarea punctuală a problemelor pe care le au și consideră că dizabilitatea este ceva mult mai profund decât ce știm:
Am primit ieri, la audiențe, vizita unor oameni buni și frumoși de la CSPA Corabia – oameni care vor ca vocea lor să fie auzită și să conteze cu adevărat în luarea deciziilor.

 

A fost o discuție din care am aflat problemele reale cu care se confruntă și care îi afectează mai mult decât nevoile speciale pe care le au.
Le promit implicare și soluționarea fiecărei probleme în parte.
M-au învățat că singura dizabilitate în viață este o atitudine nepotrivită.”