Emil Albotă despre protestul AUR: ”Nimic din elucubrațiile rostite de adepții celor mai sinistre teorii conspiraționiste, nu este real”

 

 

În urma protestul simpatizanților AUR de miercuri, 10 mai, din fața Parlamentului,când au avut loc violențe, urmate de amenzi și dosare penale, deputatul PSD de Olt Emil Albotă a criticat dur cele întâmplate. Manifestația a avut loc bazându-se pe o dezinformare rostogolită în jurul legii prevenirii separării copilului de familie. Formaţiunea politică a distorsionat textul proiectului legii inițiate de Gabriela Firea şi a susţinut fals că de fapt copiii vor fi ,”furaţi” de lângă părinţii cu probleme financiare sau medicale de către străini. 

 

Invitat în cadrul unei emisiuni de la postul local de televiziune slătinean, în cadrul căreia deputatul Emil Albotă a abordat subiectele politice și sociale, din această perioadă, inclusiv probleme legate de educație, economie, respectarea jaloanelor PNRR, legea Gabi Firea, eliminarea pensiilor speciale, rotativa guvernamentală, planul de guvernare PSD, după preluarea funcției de prim-ministru, parlamentarul .a declarat:

„Parlamentarii AUR au înlocuit polemica bazată pe argumente cu injurii, tupeu, țipete isterice, incitare la ură și chiar violență.

Încercând să se agațe de un proiect de lege al Gabrielei Firea dedicat protecției copiilor și familiilor vulnerabile, această formațiune politică a creat un fake news execrabil, care amintește de propaganda de tristă amintire.

Legea privind prevenirea separării copilului de familie este, așa cum îi spune și numele, un proiect care își propune tocmai ca minorii să fie ajutați să rămână în familiile lor. Statul, prin primării, să ajute aceste familii să își ţină copiii acasă ajutând în ceea ce priveşte locuirea, alimentaţia, accesul la educaţie, accesul la sănătate. Astfel, ar urma să fie construite 150 de centre de zi în care minorii aflați în categorii de risc ar putea mânca, face teme sau chiar ar beneficia de diverse ajutoare, precum pachete cu haine.

Așadar, nimic din elucubrațiile rostite de adepții celor mai sinistre teorii conspiraționiste, nu este real”.